Fanilla.nl
8/9/15 | Posted in Reizen

Hoi! Dat is een tijdje geleden. Mijn blog was namelijk een tijdje gehackt. Jazeker, dat lees je goed. Een debieltje (of nou ja, hij of zij is vast vrij handig met computers) had toegang gekregen tot mijn hostingpakket en heeft vanaf mijn account veel spammails gestuurd. Echt super stom, maar gelukkig is het opgelost.

 

En dus tijd voor een nieuw blogje! Afgelopen zomer toerde ik niet alleen door Oost-Europa met Tessel, maar ging ik ook naar Londen met mama en Emma. We gingen erheen om te luisteren naar het koor van mijn vader, dat zong in de St Paul’s Cathedral. En als je dan toch in Londen bent, kun je maar beter even rondkijken, dacht ik zo. Vandaag laat ik jullie zien wat ik zoal tegenkwam! Ik…

 


Zag veel markten – en dat vond ik meteen één van de leukste dingen van deze stad. Als eerste gingen we naar de Borough Market, waar je vooral heen moet gaan als je een rammelende maag of een interesse voor buitenlands eten hebt. Ik heb het allebei chronisch dus hier was ik helemaal op m’n plek!

Ik ging hier helaas niet in- als je op de Borough Market nog niet genoeg hebt gegeten, zit er om de hoek een, jawel, chocoladerestaurant. Mijn buik was iets te vol op het moment dat ik deze foto nam en dat vind ik nog steeds spijtig. Volgende keer!


Liep over vele bruggen – Londen staat natuurlijk bekend om de Tower Bridge, maar er waren meer bruggen het zien waard! Hierboven zie je de Southwark bridge.

Zag datgene waarvoor we kwamen – namelijk de St Paul’s Cathedral. Hier zong papa dus met zijn koor, heftig wel hè? Leuk feitje: de architect van het gebouw schijnt de Sint-Pietersbasiliek in Rome als inspiratiebron te hebben gebruikt. Zien jullie overeenkomsten?

Bezocht Het Tate Modern Museum – dit museum zit in een oude fabriek, wat het alleen al de moeite waard maakt om te zien. Je kunt er gratis naar binnen en een rondleiding volgen. Wij volgden eentje van een hele enthousiaste mevrouw die ons van alles vertelde over abstracte kunst. Dat was een stuk beter dan alleen zelf kijken, want nu snapte ik de bedoeling van de kunst soms zelfs een beetje.

Dronk thee bij Rose Bakery – dit was een vrij vreemde gebeurtenis. Het is namelijk zo dat dit café er eentje is waarvan je bij god niet had geweten dat het bestond als je niet getipt was door Soesja (thank you!). Rose Bakery zit in een willekeurig gebouw waar je naar de vierde verdieping moet gaan, dwars door een Japanse designkledingwinkel moet lopen en dan pas belandt op de plaats van bestemming. De worteltaart waar we voor kwamen was helaas op, maar een spannende beleving was het zeker.

 


Werd verliefd op Camden Market – een wijk in Londen met véél kledingkraampjes, malle Indiase winkels en wederom een heleboel etenskraampjes. En laat zoiets nou nét iets zijn wat ik superleuk vind!

Zag een paar optredens in Covent Garden – al vind ik Covent Garden verder een beetje overgewaardeerd: iedereen raadt je aan erheen te gaan waardoor het uiteindelijk een beetje tegenvalt. Maar de straatoptredens zijn leuk!

Vond ik Southwark een leuke wijk – dat wilde ik even zeggen.

At ik (in die wijk) bij Bill’s  – een restaurant met een kaart met een redelijk hoog hipster-gehalte. Mama en ik bestelden onder andere deze boerenkoolsalade met quinoa (!). Maar stiekem vind ik dat dus erg leuk en was vooral de sfeer heel gezellig.

Móest ik naar Notting Hill – als rasechte fan van de film – ik durf denk ik wel te zeggen dat het mijn favoriete romcom is – kon ik deze wijk natuurlijk niet overslaan. Het was even zoeken waar het nou écht was, zo belandden we eerst in een afschuwelijk restaurantje om koffie te drinken omdat we maar niks konden vinden. Ik had er – ik geef de film de schuld – iets meer van verwacht, maar het is alsnog een aanrader.

At ik ook bij Jamie’s  – de laatste avond om precies te zijn.  We gingen naar het restaurant in de buurt van de Shard en waren vooral groot fan van deze brownie.

 

Mocht je binnenkort naar Londen gaan, dan heb je hopelijk wat aan deze tips. Ook ben ik dan jaloers, want ik zou nu al weer terug willen!9 comments


  (September 8, 2015)

  Wát cool. Ik vond Londen zo zo zo geweldig, en bij deze foto’s (en jouw leuke commentaar) wil ik spontaan terug. De foto’s zijn ook heel erg leuk 😀  (September 8, 2015)

  Aah, zo leuk dat je bij Rose Bakery bent geweest, haha! 😀 Als het niet in m’n reisgids had gestaan was ik er ook nooit gekomen, maar ik vond het wel heel leuk! En liefde voor Camden!!


  itske

  (September 8, 2015)

  Leuk marieke!!  (September 9, 2015)

  Wat leuk en wat heb je een boel gedaan in een korte tijd! Nu heb ik ook heel veel zin om naar Londen te gaan 🙂  (September 9, 2015)

  Jij ook al gehackt? Ik had het ook! Gelukkig is alles nu weer opgelost.
  Heerlijke foto’s heb je gemaakt, ik wil ook weer naar London! Camden Market is echt mijn favo 🙂


  Marieke

  (September 11, 2015)

  Echt!? Wow ja echt zo stom! Zit je ook bij antagonist? (volgens mij krijg je geen mail van mijn comment dus ik weet niet of je dit leest haha)  (September 11, 2015)

  Wat een leuke foto’s heb je gemaakt in Londen!  (September 22, 2015)

  Als ik ooit weer een keer naar London ga dan moet ik naar de Borough Market!  (October 7, 2015)

  London blijft echt tof! Mooie foto’s 🙂


Return to Top ▲Return to Top ▲