Fanilla.nl
31/1/16 | Posted in Reizen

 

Ik ben klaar voor avontuur
Ben klaar met het gewone
Klaar voor nieuw gewoon
En oud gewoon met nieuwe ogen

Weg uit een land waar vaker geen zon is dan wel
Waar alles gehaast moet, alles altijd snel
Op naar zon, naar nieuw, naar anders
Un beso de adios, lieve Nederlanders!

 

paella maken

 

Jaaa het eindelijk zover: vanmiddag vlieg ik naar Spanje! Samen met mijn reisbuddy Renate – een ander meisje uit Utrecht – vertrek ik vandaag dan toch écht naar onze nieuwe woonplek, Granada. En daar in het verre zuiden van Spanje staat ons een Erasmusavontuur te wachten…

 

De eerste week gaan we een beetje wennen en verkennen. Ik slaap dan nog bij Renate, omdat ik pas vanaf 6 februari in m’n kamer kan. (Overigens is mijn kamer een pareltje met eigen badkamer- en balkonnetje. Daar wil ik wel een weekje op wachten.)

 

Na die eerste week wennen begint de introductieweek van de uni. Natuurlijk gaat er daarna ook gestudeerd worden, en wel in het Spaans. Dit zorgde al voor de nodige wanhoopskreten. Van mij, welteverstaan (‘Waar de *** ben ik eigenlijk mee bezig!?!’). Maar ook van realistische vriendinnen (‘Je gaat wát doen? Ben je helemaal raar geworden? Zeg eens iets in het Spaans dan’). Maar slim of niet, een spannend avontuur gaat het zeker worden.

 

paella maken

Om alvast in de stemming te komen leek het me leuk om een paella-receptje te delen. Dus bij deze! Het receptje is gebaseerd op dit recept van Jamie Oliver (maar deze is betaalbaar).

 


 

Ingrediënten, voor 6 personen:

  • Een chorizo worst (250 gram), in stukjes gesneden
  • Een bakje zeevruchten (300-400 gram)
  • 300 gram paella rijst
  • 400 gram tomatenstukjes uit blik
  • 150 gram sperziebonen
  • 2-3 teentjes knoflook, gepeld en gesneden
  • Een rode ui
  • Een bosje verse peterselie
  • 1 liter bouillon (groente of kip)
  • 1 citroen
  • Eventueel een rode peper, in stukjes gesneden

 

Zo maak je het:

  • 1. Begin met het bakken van de chorizo (zonder olie!). Zodra de chorizo begint te slinken doe je de knoflook, ui, eventueel de rode peper en een deel van de peterselie erbij. Bak het geheel nog een paar minuten.

 

  • 2. Voeg dan de rijst toe en laat deze eventjes kort meebakken. Voeg hier vervolgens 800 ml van het bouillon aan toe en de tomatenstukjes en boontjes. Breng alles aan de kook, zet het pitje laag en blijf dan nog 15 minuten af en toe goed te roeren in de pan.

 

  • 3. Als alles gaar is voeg je de zeevruchten toe en eventueel nog wat extra bouillon, als dat nodig is. Laat het geheel nog een paar minuutjes garen en voeg tot slot het sap van een halve citroen toe. Garneer met citroenpartjes en nog wat peterselie. ¡Buen provecho!

 


 

 

Komende maanden hou ik jullie op de hoogte van mijn verhalen. Mijn foto- en filmcamera gaan uiteraard met me mee, dus dat belooft wat!



5 comments

    Emma

    (January 31, 2016)

    Hey! Normaal reageer ik bijna nooit, maar ik zit op dit moment in Granada te genieten van de laatste weken van mijn Erasmusavontuur.. Granada is echt een pareltje, en de hemel op aarde om te leven als student! Geniet met volle teugen van alle toffe koffietentjes, tapasplekjes, de witte huisjes, de adembenemende uitzichten, de Sierra Nevada zooo dichtbij, en de heerlijke zon die bijna altijd schijnt.. Het vliegt voorbij, maar Granada is echt de moeite waard 🙂



    (January 31, 2016)

    Geniet ervan Mariek!!! Ik kan echt niet wachten op al je zonnige verhalen en foto’s!



    (January 31, 2016)

    Heel veel plezier! Geniet ervan! 🙂



    (January 31, 2016)

    Wat tof! Spannend hoor, maar wel heel cool dat je dit gaat doen. Veel plezier en ik ben benieuwd naar al je verhalen!


    Lindsay

    (February 1, 2016)

    Granada is geweldig! Eén van de mooiste steden in het zuiden. Ga een keer eten bij Chanterela, is erg leuk en lekker 🙂 En een weekendje Sevilla, dagje Córdoba, keertje met de bus naar de Sierra Nevada… en de stad zelf is ook al zo tof. Oh en als je Spaans een beetje loopt, helemaal omhoog lopen op de Sacromonte tot je bij de abdij komt. Ze hebben een superinteressante rondleiding, maar die is natuurlijk alleen in het Spaans 😉 Geniet ervan, het is daar prachtig en zó fijn!


Return to Top ▲Return to Top ▲