Fanilla.nl
31/7/18 | Posted in Reizen

eilandhoppen rondom athene

Soms kan het zó fijn zijn om een paar weken na je vakantie opnieuw alle foto’s te bekijken. Van mijn vakantie naar Griekenland in juni had ik steeds maar het gevoel dat alles voorbij was geraasd. Gelukkig zag ik na een rondje vakantiefoto’s in dat we toch écht tien dagen zijn weggeweest en dat dat ongelooflijk leuke dagen waren.

Van 15 t/m 25 juni ging ik met Martijn eilandhoppen rondom Athene. We begonnen onze reis op Aegina, gingen daarna door naar het kleinere Poros en sloten de vakantie af bij een vriendin van mij die midden in Athene woont. Ik vertel jullie graag wat meer over onze vakantie, met heel veel foto’s en een paar tips voor als je ook een vakantie naar Griekenland op de planning hebt staan.

Aegina

Direct nadat de examens hier gedaan waren (pardon my Flemish) namen we het vliegtuig richting Griekenland. We sliepen een nachtje in Athene en reisden daarna meteen door naar het eiland Aegina, op een dik uur varen van de hoofdstad.

Aegina is geen enorm toeristisch eiland. Er ging dan ook al geen bus meer naar ons hotel toen we er aankwamen om 17:30 (!). Van de hoteleigenaar kregen we het nummer van Chrissy, een taxichauffeuse die ons compleet opgemaakt en in avondjurk (?) kwam ophalen.

Tijdens het taxiritje kregen we een eerste indruk van het eiland: heel veel mooie bloemen, bergen, strand, pijnbomen, vijgen en typische Griekse huisjes. Ik was meteen volledig in vakantiestemming.

We verbleven in een heel lief hotelletje met een fantastisch ontbijtbuffet. Tijdens het eerste ontbijt maakten we deze poezenvriend, die helaas meer op ons eten bleek te azen dan op potentiële vriendschap. Ik gaf hem geen ongelijk, want het ontbijt bestond uit allerlei heerlijke zelfgemaakte zoete en hartige Griekse gebakjes, vers fruit, Griekse yoghurt, eitjes, sinaasappelsap en nog meer:

Ziet er niet slecht uit, toch? Er klonk de hele dag jazzmuziek en je kon in het hotel ook ‘s avonds lekker Grieks eten. We gingen twee ochtenden naar een strandje dat we bijna helemaal voor onszelf hadden (zie foto’s 2 en 3, dat was de weg er naartoe). Er was een leuk minihaventje met strandtentjes in de buurt en op een uurtje de berg op wandelen stond een indrukwekkende tempel.

Die tempel wilden we wel zien, dus beklommen we de berg in de volle hitte. Maar… toen we net een entreekaartje hadden gekocht begón het me toch te onweren! We hadden geen andere keuze dan te schuilen in het souvenirwinkeltje van vier bij twee – samen met dertig Amerikanen. Op een gegeven moment was het onweer echt récht boven ons en begon het winkeltje ook nog te overstromen…

Gelukkig wilde de goedgeklede taximevrouw Chrissy ons – en nog 3 hulpeloze Amerikanen – komen redden daar boven op de berg. De tempel hebben we nooit gezien. Tot zover onze avonturen op dit eiland, haha.

 

 


 

Verblijf op Aegina

– We sliepen in Vagia hotel, waar we in juni ongeveer €40 per nacht betaalden.

– De kamers zijn simpel en een beetje ouderwets, maar de tuin, de muziek en het eten maken dat helemaal goed. Tip: boek via de eigen website van het hotel, dan is het ontbijt gratis.

 


 

 

 

Poros

Na een paar dagen chillen op Aegina namen we de boot naar het volgende eiland: Poros. Dit is een kleiner eiland, maar er komen wel meer toeristen. We vermaakten ons alvast goed op de boot 😀

Aangezien we hier in juni waren, viel het aantal toeristen gelukkig nog mee. Het aantal graden niet, maar dat weerhield ons er niet van om mountainbikes te huren en een flinke fietstocht te maken. Bij het eerste heuveltje hadden we al vrij veel spijt van deze beslissing, en toen we binnen tien minuten een reusachtige berg op moesten, huilden we een beetje van binnen.

Maar we zetten door. We negeerden het zweet. En de race bergafwaarts met een schitterend uitzicht op de zee en een kudde loslopende geiten maakte alles goed. Wat een prachtig eiland! Er waren gelukkig ook heel veel strandjes waar we konden afkoelen (lees: ons konden afspoelen).

Afkoelen in een hangmat met een ijskoffie werkte ook héél goed 🙂 Dit cafeetje was een toevallige ontdekking helemaal bovenaan die enorme berg.

De dag na onze fietstocht deden we het rustig aan en begonnen we ‘s ochtends met een wandeling langs de haven. Daar vond je behalve boten (zie verderop) ook hele leuke huisjes.

Overal op het eiland zag je trouwens op de meest random plaatsen dit soort kapelletjes, volledig ingericht met kaarsjes en zelfs een biechthokje. Dit plekje was ook, hoewel misschien een beetje oneerbiedig, onze favoriete snorkelspot van het eiland.

Tijdens een avondje uit eten in een restaurant in de haven fantaseerden we over de dag dat we de loterij gaan winnen, een zieke boot kopen en de wereld over gaan reizen. De Griekse wijn doet wonderen voor je fantasie!

Bron foto: Kostis Villas

 

Verblijf op Poros

– We sliepen in Kostis Villas, en dat was een dikke aanrader

– Het is er super rustig, netjes en het zwembad hadden we vaak voor onszelf

– Je hebt een eigen keukentje

– En dat weer voor iets minder dan €40 per nacht

 


 

Athene

Na zes dagen chillen op de eilanden was het tijd om terug te reizen naar Athene. Mijn vriendin Maria (die ooit mijn huisgenootje was toen we in Granada woonden) is in deze stad opgegroeid en ze nodigde ons uit om de stad te komen ontdekken.

We bekeken alle mooie oude gebouwen, parken en straatjes van Athene standaard met een frappé in onze hand. In een schoenenwinkeltje keken ze ons verbaasd aan: blijkbaar drinken de Grieken dit al jaren niet meer en is het flink sterk spul (een medewerkster vertelde dat ze het één keer had gedronken en toen flauw was gevallen). Achteraf bleek dat er in zo’n beker minstens drie espresso’s zitten… dat verklaarde al onze energie!

Hoewel Athene een drukke en grote stad is, vind je er ook groene stukjes. Bovenstaande foto’s maakten we in het nationaal park, waar we gewoon een schildpad tegenkwamen, haha.

Ik moest een beetje wennen aan de drukte van de stad, maar dat kwam misschien ook omdat we volledig in eilandmodus zaten. Toch vond ik Athene elk uur leuker, vooral toen we de leuke wijkjes ontdekten waar alle studenten zich verzamelden.

Maria nam ons mee naar een van haar favoriete restaurantjes, waar we mega veel Grieks eten probeerden. Ik denk dat we in tien dagen bijna alle traditionele gerechten hebben geproefd!

Het was ook heel leuk om weer even bij te praten. De laatste keer dat ik Maria zag was in 2017 toen ze mij kwam opzoeken in Utrecht.

We bekeken natuurlijk ook de Akropolis, al heb ik er niet al te beste foto’s van gemaakt. Het was indrukwekkend om te zien, maar bij sommige ruïnes was het wel lastig om je echt in te beelden hoe het er ooit uit moet hebben gezien.

Van het Parthenon heb ik blijkbaar geen foto’s gemaakt, maar die was ook onder hele hevige constructie. Oké, en stiekem vermaakten we ons ook meer met anderen photobomben dan met zelf fotograferen, haha… 😀

Hoewel ik niet meteen fan was van Athene, vond ik het dus steeds leuker naarmate we meer zagen van de stad. Je moet een beetje weten waar je moet zijn en waar je weg moet blijven.

Dit was trouwens ook mijn eerste keer in Griekenland, en ik weet nu al dat ik nog eens terug wil komen om meer te zien! Nog zoveel eilanden te gaan…

 

Oké, ik heb het opgezocht, er zijn nog 225 bewoonde eilanden die ik kan gaan bekijken. Welk Griekse eiland is jullie favoriet?6 comments

  Meike

  (July 31, 2018)

  Wauw! Lijkt net Mamma Mia 🙂


  Eva

  (July 31, 2018)

  Ooh wat een fijne foto’s. Ik was vorig jaar op Rhodos en nu ik dit lees wil ik hier ook heen. Rhodos is ook een aanrader! x  (August 7, 2018)

  Dit is fantastisch! 🙂  (August 27, 2018)

  Leuk verslagje Marieke 😉


  manuela

  (July 28, 2019)

  Leuk om je ervaring te lezen. Wij gaan binnenkort naar Athene en dan door naar Aegina. Ik mis jammer genoeg je tips van Athene. Zelf ben ik er al geweest en vond het zo leuk dat de rest van de fam nu ook mag 😉 Insider tips zijn de beste tips dus mocht je ze nog weten…


  Marieke

  (August 5, 2019)

  Hoi Manuela! Sorry voor de late reactie, ik zag je bericht nu pas… wat ik van Athene nog weet is dat de buurt ten noorden van Monastiraki heel gezellig is (in tegenstelling tot Monastiraki zelf haha). Tapas bij Minibar en Dos Gardenias bijvoorbeeld. En die vriendin nam ons mee naar de studentenbuurt Exarchia, waar alles net wat goedkoper is. De toeristische dingen zul je vast al gedaan hebben! Maar heel veel plezier daar! 🙂


Return to Top ▲Return to Top ▲