Fanilla.nl
2/1/14 | Posted in Persoonlijk

2013, wat was je geweldig… Je was het jaar waarin ik slaagde voor mijn examens, meerdere keren op vakantie ging, verliefd werd en op mezelf ging wonen in een andere stad. Het jaar waarin ik ontelbaar veel nieuwe mensen (en mezelf) heb leren kennen en eigenlijk een heel nieuw leven heb opgebouwd. Ik vertel jullie graag wat meer over dit leuke en bijzondere jaar door middel van een mooi, cliché, jaaroverzichtje.

 

Januari was de maand van de keuzestress. Eerst moest ik kiezen of ik meteen wilde gaan studeren of eerst op reis wilde. Het was eigenlijk al een paar jaar mijn plan om een tussenjaar te nemen, maar als ik dat zou doen dan zou ik geen stufi krijgen. Uiteindelijk heb ik daarom besloten toch te gaan studeren (tsja, nu krijgen de reizigers weer wel stufi, maar dat vergeten we even). Maar goed, toen was ik er nog niet, want de studie moest nog gekozen worden. Na een aantal meeloopdagen koos ik uiteindelijk voor Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht.

 

Maart was altijd de maand van het songfestival op school en dit jaar deed ik voor de vierde keer mee. Ik zong Impossible van Shontelle en in de pauze met Mart ook nog I Won’t Give Up van Jason Mraz (we bedachten het zo last-minute dat het niet meer in het gewone programma paste). Hierboven kun je het nog eens terug luisteren.

overzicht 2013

In 2013 ontmoette ik weer leuke bloggers en zag ik andere blogvriendinnen weer. In maart gingen we bijvoorbeeld shoppen in Utrecht.

Nadat ik mijn laatste schoolexamens had gemaakt, was het eind april tijd voor de laatste schooldag. We waren met de jaarlaag hier al maanden voor aan het voorbereiden. Het thema was gevangenis en ik zat in de filmpjescommissie. Ook al ging de dag gepaard met heel wat stress, ik vond het uiteindelijk toch heel leuk. Ook wel een beetje raar, want daarna zou ik nooit meer ‘normaal’ les hebben. Hieronder een foto in onze… bijzondere kostuums! Je ziet junks, een agente, de Totally Spies en Nynke en ik gingen als politiehond (:

 

Mei begon met veel afgezonderde uurtjes op mijn kamer en in de bibliotheek: ik moest en zou die verrotte examens halen. Als ik er nu op terug kijk vielen ze eigenlijk nog best mee. Direct na de examens ging ik met een groep vriendinnen een weekje naar Albufeira, iets waar we al het hele jaar naar uitkeken. Lekker ontspannen bij onze villa (jaja), uitgaan, leuke uitstapjes maken… ja, dat was een leuk weekje.

Terug uit Albufeira was daar de dag waarop ik heel blij werd gemaakt met een telefoontje: ik was geslaagd! Mijn gezicht tijdens de examenuitreiking laat goed zien hoe ik me voelde toen een lerares iets over mij vertelde. Heel blij maar ook een beetje ongemakkelijk en zenuwachtig. Het verhaaltje was heel leuk, maar dit betekende wel écht het einde van de middelbare school…

Okee okee, uiteindelijk was ik vooral heel blij!

In juni was ook het examengala,daar zijn deze foto’s gemaakt.

 

Na het gala begon de zomer van de vrijheid! Drie maanden lang kon ik doen wat ik wilde en reken maar dat ik dat heb gedaan. Zo speelde ik in juli met mijn toneelgroep onze voorstelling ‘Nimf’ op een festival. Ik ben best wel een beetje trots als ik hieraan terugdenk. Het was echt bijzonder om dit te doen!

Daarna deed ik daarna net als vorig jaar weer recreatiewerk op een camping. Hier zie je Sanne-Roos en mij aan het werk, met een groot deel van alle leuke kinderen! Helaas kwamen we erachter dat het werk toch niet echt iets voor ons was… ik had het een jaar eerder ook al gedaan, maar toen was dit besef nog niet helemaal tot me doorgedrongen.

 

In de weken daarna ging ik met mijn moeder en zusje op vakantie naar Leiden en ook heb ik nog een paar daagjes gekampeerd met Soesja en Lisa. Daarna was het tijd voor alle introducties in Utrecht! Eerst de UIT, waarin ik besloot dat ik bij UMTC wilde. Dus vervolgens had ik daar een introductie van en tot slot ook nog de intro van de studie. Super druk, maar super veel nieuwe mensen, dus super leuk. Vanaf september woon ik ook op kamers in Utrecht.

Romantische zonsondergang met mams tijdens ons tripje naar Leiden en omgeving. Dit is bij Noordwijk.


Ook de campingtrip met Soesja en Lisa was heel geslaagd! Vooral het suppen bij zonsondergang was zo mooi en bijzonder… helaas konden we geen foto’s maken, maar ik herinner het me nog goed!

Links zie je een deel van mijn leuke UIT-groepje, rechts een groot deel van de werkgroep (die ik dus nog steeds heb) van de studie tijdens de introductieweek.

 

In oktober besloot ik dat het nu écht tijd was om mijn eigen domein online te zetten. En dat deed ik! Ik ben er nog steeds heel blij mee. Verder was dit de maand waarin we bij UMTC veel bezig waren met het vormen van jaarclubs. In november ging ik met papa naar Stockholm, reageerde ik als een malloot op Kamernet en kreeg ik mijn nieuwe kamer.

Blij met m’n jaarclubje! Eind november vierden we alvast Sinterklaas en dat was heel gezellig.

Deze foto maakte ik in Stockholm bij Grandpa, een leuk winkeltje met veel tweedehands spulletjes. Stiekem heb ik spijt dat ik niet zo’n landkaart heb gekocht.

 

December was vooral de maand van vriendinnen, familie en gezelligheid. Ik vierde Sinterklaas, Kerst(vakantie) en voerde even niet al teveel uit voor de studie. Wat ik precies in december heb gedaan konden jullie afgelopen week al lezen in dit verslagje.

Als ik terugkijk op 2013 zie ik een jaar van veel veranderingen. Maar ook al woon ik nu op een andere plek, ik waardeer al mijn lieve vriendinnen en familie in Groningen niet minder. Misschien juist wel meer: als het niet vanzelfsprekend is om elkaar te zien, waardeer je de tijd die je samen hebt des te meer. 2013 was het jaar waarin ik zelfstandiger werd, datgene deed waar ik blij van werd en omringd was door de mensen die me blij maakten. Een jaar met veel hoogtepunten en eigenlijk weinig dieptepunten, in ieder geval niet zulke tegenvallers als in in 2012. Natuurlijk waren er ook een heleboel ‘kleine’ geluksmomentjes.

En dan moet ik jullie, om het echt cliché af te sluiten, natuurlijk ook nog even vertellen wat ik van 2014 verwacht. Ik hoop dat ik in 2014 meer plezier krijg in mijn studie, meer tijd heb voor mijn blog, dat mijn leven in Utrecht net zo leuk blijft als het nu is en dat ik mijn mooie voornemen om elke week baantjes te gaan trekken in het zwembad ook echt ga uitvoeren. We zullen het zien.

 

Bij deze wens ik jullie allemaal een geweldig nieuw jaar toe!
Wat was jouw mooiste moment van 2013?14 comments


  (January 2, 2014)

  Je zingt goed, mooi jaar heb je achter de rug 🙂  (January 2, 2014)

  Leuk om te lezen, ziet eruit als een heel mooi jaar. Hopelijk wordt 2014 net zo mooi! 😉  (January 2, 2014)

  Klinkt als een erg leuk jaar! Nog een gelukkig nieuwjaar en dat deze net zo leuk en misschien zelfs beter mag worden!  (January 2, 2014)

  Gelukkig nieuwjaar! 2013 klinkt als een leuk jaar, nu hopen dat 2014 ook zo is!  (January 2, 2014)

  Wat een prachtig verslagje! Voor mij was 2013 ook het jaar van eindexamens doen en slagen en aan een nieuwe studie beginnen. Wel in mijn eigen stad. Inmiddels ben ik hiermee gestopt omdat het tóch niet mijn ding is, volgend jaar ga ik naar een andere stad. Ook heel spannend. Ik wens je een prachtig 2014 toe Marieke 🙂 Liefs  (January 2, 2014)

  Wat een heerlijk, positief artikel Mariek! Superleuk, ik ben blij dat het zo goed met je gaat 🙂 Ik denk ook nog vaak terug aan onze skerre tijden! 😀 Heel veel plezier en geluk in 2014 gewenst!!  (January 2, 2014)

  Dit klinkt echt als een heel leuk jaar! Ik vind de examens achteraf ook heel erg meevallen haha. Een heel fijn 2014 gewenst en dat we nog 100 quinoasalades mogen maken en eten! xx  (January 2, 2014)

  Wat een superleuk verslagje (ik schrik nog steeds iedere keer als ik mijn hoofd op een blog zie, hahaha). Ik hoop dat 2014 weer zo’n leuk jaar voor je wordt!  (January 2, 2014)

  Ik word helemaal blij van dit artikel. Ik hoop dat 2014 je net zo veel (en misschien zelfs nog meer) geluk en blijheid brengt als vorig jaar! 😀  (January 3, 2014)

  Leuk jaar, ik wilde eerst ook nog die studie gaan doen. Heb uiteindelijk toch gekozen voor Communicatiewetenschap aan de UvA.  (January 4, 2014)

  Wauw, klinkt als eem super jaar! En je zingt echt goed;)  (January 4, 2014)

  Fijn 2014, dat het maar een mooi jaar mag worden!  (January 5, 2014)

  Top jaar! 😀 hopelijk wordt 2014 ook geweldig.


  itske

  (January 6, 2014)

  wat heb je veel leuke dingen gedaan dit jaar!


Return to Top ▲Return to Top ▲