Fanilla.nl
21/12/17 | Posted in Persoonlijk

vrienden maken in antwerpen

De laatste Meet my Life was een maand geleden. Als ik zou moeten opnoemen wat ik sindsdien heb gedaan, zou ik het niet weten, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Die zeggen mij dat ik de afgelopen weken druk bezig was met inburgeren in Antwerpen. Nieuwe mensen ontmoeten, oude mensen missen, veel vallen en weer opstaan. Mijn zusje kwam over de vloer, ik ging snorkelen op familiedag, bezocht de kerstmarkt en studeerde in koffietentjes. En meer, maar daarvoor verwijs ik je door naar de foto’s 🙂

Met studiegenootjes Elise, Anne en Karen ging ik eten bij Loa Streetfood, een heel klein restaurantje met street food (straateten?) van over de hele wereld. Het is er heel klein en ze richten zich vooral op take-away, maar wij vonden gelukkig een plekje om te zitten. Zie de toffe muur!

Martijns vader had een familiedag georganiseerd: we gingen snorkelen in een waterbassin van de mijnen in Belgisch Limburg (TODI). Deze plek is omgetoverd tot een indrukwekkende onderwaterwereld met heel veel verschillende soorten vissen (oja, en er zijn ook auto’s onder water). Echt een coole locatie voor zo’n dag.

De week erop kwam mijn zusje langs in Antwerpen. Ik wilde haar graag mijn nieuwe stad laten zien! We hebben heerlijk geluncht bij Mirlo’s (zie de foto helemaal bovenaan), rondgefietst door de stad, het MAS ‘beklommen’, Belgische biertjes gedronken en…

…het was één groot eetfeestje: zelfgemaakte Belgische wafels, frietjes… nomnomnom.

We gingen ook poolen. Links: Emma laat zien hoe het moet. Rechts: poolen in gekkie-stijl (wie zou dat zijn?)

Ik moest de week daarop naar het ziekenhuis voor controle en helaas is mijn ziekenhuis nog altijd in Utrecht… ik besloot er maar het beste van te maken en combineerde het ziekenhuisbezoek met koffie (en studie) bij De Ontdekking en ‘s avonds at ik met vriendinnen. Ik mis het.

Terug in Antwerpen ging ik sporten met studiegenootje Karen. Of nou ja, dat was het plan. Helaas stonden de tijden van de groepsles Zumba niet goed online, waardoor we er tijdens het koken achterkwamen dat de les al was afgelopen. Karen’s vriend Niek was ook thuis en besloot dat we dan maar aan de fancy wijn gingen die ze hadden meegenomen uit Italië. Ik vond het een bijzonder goed alternatief voor sporten.

En kijk! Niek, die net als ik koffiegeek is, liet me dit technische hoogstandje zien. Hij had ook nog koffie uit Italië. Echte Italiaanse koffie smaakt nog beter als het uit zo’n magisch ding komt! (al is het maar om het idee)

Twee keer per week ga ik zwemmen in een super retro zwembad. Dit zijn de pashokjes, die je in z’n geheel op slot kunt doen waardoor je je spullen niet in een kluisje hoeft te doen. Super handig. Ik daag mezelf steeds uit om iets nieuws te leren en inmiddels zwem ik meestal als een dolle in de baan voor de ‘snelle zwemmers’, haha. En maak ik zo’n maffe koprol aan het einde van elk baantje. Ik vind het echt heel leuk.

Mijn hemel. Ik had net een heerlijk koffietje gemaakt voor mezelf, opgeschuimde melk en alles erop en eraan. Viel ‘ie in z’n geheel om, over de magnetron heen én over mij heen. Net gebeurde dit opnieuw, maar dan op het aanrecht. Ook heb ik mijn waterkoker laten smelten. Ik zou graag op cursus gaan, iets zoals ‘Hoe moet je leven (zonder een debiel te zijn)’?

Oké, snel een ander onderwerp. De rechter foto maakte ik bij vriendinnen in Groningen. Ik vond het weer eens tijd voor een weekendje in het Hoge Noorden en heb daar uiteindelijk, vanwege de sneeuw, zeven uur voor in de bus gezeten. Toch was dat op zich niet zo erg, omdat ik in de bus altijd onverwacht productief ben voor school.

Op zaterdag zag ik Emma, papa en vriendinnen. Zondag was een chilldag: ik ging in bad en knuffelde met Himmy.

Ook op de terugweg was ik lang onderweg door de sneeuw, deze keer duurde het acht uur. Ik had in ieder geval genoeg tijd om te bloggen. Op de foto rechts werkte ik met groepsgenoten aan een presentatie. Eigenlijk snapte niemand de tekst waarover we moesten presenteren, dus dat was… een uitdaging.

Links: ik ging Indiaas koken en gebruikte dan ook een Indiase hoeveelheid kruiden, dit is de helft denk ik. Komt nog online! Rechts maakte ik een vega variant van de Marrokaanse gehaktballetjes van Teni. Ik droom nu al van een enorme keuken later, met een kastje met duizend soorten kruiden en alles erop en eraan. Je wil niet weten waar ik nu al die potjes bewaar, sommige komen zelfs onder mijn bed vandaan als ik ga koken 🙂

Met m’n buddy Lisa ging ik studeren bij Cuperus. Lisa vond het héél erg leuk, haha!

Cuperus is wel een leuk koffietentje! We zaten in de vestiging aan het Sint-Katelijnevest (dichtbij de Meir).

Dit noemen ze golden hour, of niet?

Ik probeerde de vegan ‘taart in een bakkie‘ (maar dan niet in een bakkie) van Nina uit. Mijn bodem was een beetje droog geworden, maar verder was ‘ie lekkerrr.

Still loving them smoothiebowls! Ook in de winter, met thee erbij.

Vorige week ging ik met Martijn in de bioscoop naar de film Murder On The Orient Express. Het was echt lang geleden dat we nog eens naar de film waren gegaan. De film had ik in eerste instantie zelf niet gekozen (hallo compromis) maar hij was echt leuk!

Dit weekend sprak ik af met Florence bij Perruche in Antwerpen. Ze had op een van mijn ‘koffie in Antwerpen‘ blogposts gereageerd met de vraag of het me leuk leek om eens koffie te gaan drinken. Jaa dat leek me heel leuk, en het was ook heel gezellig! (Dit was trouwens ronde 2, ronde 1 was koffie)

Nomnom, in een pauze met studiegenootjes bij Vandoag Is’t, een studentencafé met megaveel guilty pleasure koffies op de kaart. Van boven naar onder: latte met witte chocola, latte met speculoos en cappuccino met slagroom en stukjes speculaas. YES.

Vorige week vrijdag gingen Martijn en ik met zijn neef en nicht + vrienden naar de kerstmarkt. Eigenlijk zijn we niet veel verder gekomen dan drinken en dansen in de spiegeltent. Ik snap niet echt meer wat er gebeurde met die hand op de tweede foto haha, maar het was een leuke avond!

Links zie je de kerstmarkt van Antwerpen in volle glorie. De rechter foto maakte ik met de studiegenootjes toen we samen gingen eten en een film keken.

Grappig hoe dit verslagje me doet inzien dat er toch weer veel leuke dingen zijn gebeurd de afgelopen vier weken. Soms heb je even een reminder nodig. Want hoewel dit verslagje doet vermoeden dat alles helemaal super is, is dat heus niet altijd zo. Best vaak mis ik Utrecht en mijn vriendinnen daar. Best vaak zit ik ook alleen thuis. Ik vind dat ik dat toch even moet benadrukken, want van al die perfecte leventjes op internet zou je maar de kriebels krijgen.

 

Deze week rond ik nog wat dingen af in Antwerpen en dan begint de kerstvakantie! Vrijdag heb ik een kerstdiner in Utrecht, dan kom ik terug naar België om feest te vieren met de schoonfamilie en op tweede kerstdag rijden we naar Groningen. Ik heb er zin in! Wat doen jullie met kerst?

 2 comments


    (December 21, 2017)

    Super leuk overzicht! Bedankt voor ‘t linken naar m’n blog 😉 Ik ga zeker eens naar Vandoag Is’t want die drankjes zien er heerlijk uit!


    Marieke

    (December 24, 2017)

    Graag gedaan 🙂 En jaa doen, ik denk dat je het daar wel leuk gaat vinden haha, ze hebben ook wel fijne studentenprijsjes!


Return to Top ▲Return to Top ▲