Fanilla.nl
20/11/17 | Posted in Persoonlijk

studeren in antwerpen

Sinds september woon ik op kot, in een zeer schone stad, waar de geur van frietjes nooit ver weg is en de Duvelkes verduiveld goed. Oftewel, sinds september studeer ik in Antwerpen! In deze nieuwe Meet My Life vertel ik je alles over mijn belevenissen in Belgenland (soms ook wel Belgistan genoemd).

 

Overload aan eten

Op deze eerste foto, en laten we eerlijk zijn, op ongeveer driekwart van de foto’s, zie je eten. Ik zou willen zeggen dat het niet komt omdat ik altijd en overal aan het eten ben, maar laten we eerlijk zijn, dat is eigenlijk gewoon wel zo. Mag ik het een uit de hand gelopen hobby noemen? In ieder geval, ik heb me voorgenomen om elke week minstens een keer een heel lekker ontbijtje te maken en dat in bed op te eten. Omdat dat de allerbeste manier is om de dag te starten!


Tomaten uit de moestuin

In de maand september waren de oom en tante van Martijn op reis. Ze wonen in de buurt van Antwerpen en wij mochten op hun huis passen! En laat dat huis nu net een megagrote groentetuin, super fijne keuken en elektrisch verstelbare bedden hebben (rug omhoog, benen omhoog, alles wat je maar wil). Gevolg: een maand lang eindeloos veel chillen en heel veel gerechtjes maken met dingen uit de tuin. Vooral met tomaten, want die hielden maar niet op met groeien. Hierboven zie je Shakshuka, daar komt nog wel eens een receptje van online.

Links zie je denk ik een tiende van de totale hoeveelheid tomaten die we plukten. We maakten er onder andere ook liters en liters soep van.

Ik begon pas eind september met studeren, dus ik leefde een beetje in de keuken. Hier zie je een van m’n favoriete snacks: dadel-noten-choco balletjes.

Dit maakte Martijn: gevulde courgette (uit de tuin) met bonen, linzen, tomaatjes en feta. Lekker!

Oke, de laatste eetfoto’s… links zie je de zoete aardappel brownies van Rens Kroes (gezond, maar met die zelfgemaakte karamelsaus erop iets minder). Rechts: shortbread met biscuitdeeg, karamel en pure chocola. Nu ik dit typ ben ik alweer aan het bedenken wanneer ik beide snacks opnieuw kan maken, hehe.

Mijn studio

Hee, een sneak peak van mijn girl cave! Ik heb voor het eerst ooit een studio en dat betekent dat ik me nooit meer hoef te ergeren aan vieze afwas die niet van mij is en vooral dat ik een hele koelkast voor mij alleen heb. De hemel. Als jullie meer foto’s willen zien, laat maar weten!

‘s Ochtends een koffietje in bed, met deze verse vijgen cheesecake. Maakt me zo blij! (Stiekem heb ik dit kopje puur gekocht omdat ‘ie matcht bij m’n okergele muren)

 

Nog een beetje wennen

Zoals je hier al kon lezen ben ik nog altijd een beetje aan het wennen aan Antwerpen. Dat komt onder andere doordat ik natuurlijk opnieuw moet beginnen met vrienden maken, maar ook doordat ik nog steeds geen werk heb kunnen vinden. Ik studeer halftijds omdat ik dan twee dagen kan werken, het liefst ergens waar ik wat relevante ervaring kan opdoen. Helaas worden mijn mails vaak niet beantwoord en waren de twee proefdagen die ik (dan maar) in koffietentjes draaide echt helemaal niks.

Maar op momenten dat ik het even allemaal stom vind ga ik lekker sporten of naar de haven (zoals hier) en dan komt het altijd wel weer goed.


Gekke verschillen

Sowieso leuk aan in België wonen is trouwens het ontdekken van allerlei verschillen tussen Nederlanders en Belgen. Ik denk dat ik daar nog wel eens apart iets over ga schrijven, maar zie bijvoorbeeld deze tekst. Zo schattig! In Nederland zou er echt iets staan van ‘Gooi niks zomaar in de prullenbak’. Ik voel me hier soms echt een lompe Hollander haha. Belgen zijn ook een stuk stiller, bescheidener en meer teruggetrokken dan Nederlanders.


Vriendinnen over de vloer

Ik leer steeds meer mensen kennen hier, maar soms is het ook heel fijn als er een vriendinnetje langs komt die ik beter ken. In oktober kwam Nina langs voor een weekend en dat was zo leuk! We gingen bijvoorbeeld koffie drinken bij Kaffeenini (Nini dronk een Cappunini, dat staat er echt op de kaart). Ook struinden we heel Antwerpen door ‘s avonds aten we natuurlijk ‘verplicht’ frietjes.

Oja, en gezonde cheesecake als toetje (met een bodem van havermout, dadel en nootjes en een vulling van kwark, citroen en hüttenkäse).

Oepsie, nog meer eten! Pasta alla Norma en veggie lasagne met acht kilo kaas.

Op een gegeven moment had ik het idee van ‘journalistiek werk vinden’ maar even gelaten voor wat het was en ging ik dus op zoek naar een leuk koffietentje om in te werken. Dat leverde helaas niet meer op dan lekkere koffie, want bijna altijd hadden ze net iemand aangenomen.

Dit is op een zaterdag toen ik terug in Utrecht was voor een verjaardagsfeestje van drie vriendinnen. Zo leuk <3 En in de week erop kwam Tessel (linksonder) ook naar mij toe in Antwerpen, daarvan is de eerstvolgende foto.


Naar Brugge en de zee

Oeps, dit is alweer het weekend daarop. De foto’s van de weekenden zijn nu eenmaal iets spannender dan studiefoto’s vrees ik… (Al heb ik gelukkig geen spijt van m’n studiekeuze). Martijn en ik gingen naar Brugge en daarna naar de zee om uit te waaien, op te warmen met wafels en tot slot uit eten te gaan met de schoonouders. Geen slechte dag!

Lekker verwaaide haren!

Brugge is moooi


21 diner

Op zondag van datzelfde weekend stapte ik om negen uur ‘s ochtends in de bus naar Groningen. Zo’n zes uur later was ik bij mama, waar ik een weekje zou blijven. Dit omdat ik vakantie had (zwaar leven) en omdat de zaterdag erop een groot, verlaat verjaardagsdiner (21 diner) gepland stond. Ik was de hele week een beetje bezig met voorbereiden, maar had ook de tijd om bijvoorbeeld te gaan hardlopen in het mooie Hoge Noorden.

Ik nodigde precies zoveel vriendinnen uit als er in het huis pasten en had een fantastisch geweldige avond.

Een avond waar ik nog steeds van nageniet!

 

Zo, dat was ‘m. Zoals je misschien merkt heb ik weer goede blog-voornemens! Ik hoop vanaf nu in ieder geval elke maandag iets online te zetten, en soms ook op donderdag. De komende tijd staan er papers en tentamens op me te wachten, maar gelukkig leuke dingen. Daarover later meer!4 comments

  Myrth

  (November 20, 2017)

  Leuk Mariekilio!!! Fijn om te zien dat je weer aan het bloggen bent, heel leuk! Als ik dit zo zie, was de maand nog niet zo slecht. Tot snel/spreeks, kus! xxx


  Marieke

  (November 22, 2017)

  Nee hè, valt allemaal mee! (eten maakt veel goed haha) xx  (November 20, 2017)

  Wat leuk om zo een beetje mee te kunnen lezen! Ik ga deze kerstvakantie naar brugge!! Nu al mega veel zin in, want volgens mij is het een mega lief plekje 🙂


  Marieke

  (November 22, 2017)

  Aah zo leuk! Haha een ‘lief’ plekje, dat klinkt wel schattig. Maar eigenlijk is Brugge ook wel schattig… 😀 Veel plezier alvast!!


Return to Top ▲Return to Top ▲