Fanilla.nl
25/1/16 | Posted in Persoonlijk

meet my life

Kleine samenvatting van de afgelopen maanden: debiel hard studeren, koffietentjes, vriendinnen en vakantie. Studeren, ten eerste, was hard nodig: in het eerste blok volgde ik drie beestenvakken en in het tweede blok schreef ik m’n scriptie.

 

Maar gelukkig was er afleiding in de vorm van koffietentjes en vriendinnen. Koffietentjes werden m’n tweede huis, omdat thuis geen concentratie te vinden was – en wel een muizenfamilie. ‘s Avonds was ik vaak malle dingen aan het doen met vriendinnen, zoals ons 2-jarig bestaan vieren met de jaarclub (zie hierboven), of:

 

kokosnoot kraken

een kokosnoot open kraken – want dat wilden we natuurlijk een keer gedaan hebben. Helaas moest de buurjongen uiteindelijk komen helpen omdat wij te incapabel waren…

 

doolhof maken

Op zulke avonden met vriendinnen hield ik me met méér nuttige dingen bezig, bijvoorbeeld met het maken van een doolhof voor in Mirthe’s 21-boek. Ik was super blij toen het eindelijk af was, haha.

 

voordeur

Ongeveer om het weekend ging ik even buurten in Groningen bij m’n ouders en zusje. Links kom ik aan in Groningen, rechts weer in Utrecht. Kijk deze hoofden!

 

ralf mackenback

Blegh, slaapverwekkend onderzoek doen voor een vak genaamd ‘CIW lab’. Heb je soms de verkeerde studie gekozen, Marieke? Oh goh nu je het zegt.

 

banaan ei pannenkoek

Om toch vrolijk te blijven was er maar één oplossing: deze pannenkoekjes als lunch!

 

sinterklaas vriendinnen

Toen was het tijd voor Sinterklaas: in Groningen…

 

sinterklaas vriendinnen

… en in Utrecht. Zo super blij met al deze mensen om me heen!

 

ravenstein bij kaarslicht

Daarna werd het al bijna kerst en had Myrthe de jaarclub uitgenodigd voor ‘Ravenstein bij Kaarslicht’. In dit Brabantse dorpje waar zij vandaan komt gaan één keer per jaar alle lichten uit en duizenden kaarsen aan. Het hele dorp is dan verlicht door de kaarsen en er zijn mensen die zingen en kraampjes waar je zelfgemaakte dingen kunt kopen. Van tevoren hadden we een kerst-achtige borrel en het was allemaal erg idyllisch.

 

kleinwalsertal

En toen…. tijd voor wintersport!! Yes! Ik keek hier enorm naar uit, want het was een paar jaar geleden dat ik voor het laatst had geskied en ik had het best wel een beetje gemist. De sneeuw was helaas een grote grap: als je in de lift zat, ging je over groene velden. Als je boven kwam waren er opeens pistes van nepsneeuw. Maar dat mocht de pret niet drukken.

 

kleinwalsertal

Ik ging trouwens met opa en oma, mama en Emma. Deze foto verraadt iets wat we naast skiën vooral ook veel deden: koffie en gespritzter apfelsaft drinken in de zon. Zo zonnig als op deze foto was het de hele week!

 

oud en nieuw groningen

Eenmaal thuis(thuis) was het al snel oudejaarsavond en die bracht ik door met vriendinnen in Groningen. Volgend jaar ga ik geen kaartje meer kopen voor een feestje, van te voren thuis was het ‘t leukst!

 

waar muizengif kopen

Terug in Utrecht was er dus een gezellige verrassing in de vorm van een muizenfamilie in m’n huis. Na een week bibberen was het tijd voor harde maatregelen. Sorry muisjes, maar dit was nodig (en effectief, yes).

 

stach utrecht

En toen weer door met koffie drinken (oja, en studeren). Links is in de Ontdekking, rechts bij Stach.

 

broodnodig utrecht

Links: The perks of being a barista: dit. Rechts is bij Gys. Een beetje geluid op de achtergrond vind ik zóveel fijner tijdens het leren dan zo’n enge stille bieb!

 

En nu… is m’n scriptie eindelijk zo goed als af, heb ik m’n spullen ingepakt en ben ik bijna klaar voor Spanje! Daarover in m’n volgende bericht meer. Hoe gaat het met jullie?

 

 6 comments


  (January 25, 2016)

  Ziet er ondanks al het harde studeren toch erg gezellig uit! 🙂  (January 25, 2016)

  Ahhh, Spanje!! En je scriptie gewoon al af, wauw! Jammer dat we elkaar niet meer even hebben kunnen zien voor je vertrek, maar als je terug bent moeten we snel weer chillen! Geniet van je tijd daar <3  (January 25, 2016)

  Leuk om te zien! 🙂 Maar bah, is CIW Lab echt zo stom?


  Marieke

  (January 27, 2016)

  Hmm wat zal ik hier eens op zeggen haha… het idee is op zich leuk want ze willen de mensen uit de verdiepingspakketten weer samenbrengen om een beetje van elkaar te leren. Maar vervolgens moet je ook al die dingen uit de andere pakketten (hoi discoursanalyse) weer leren voor ‘t tentamen net als alle statistiek en je moet dus een onderzoek doen… Maar misschien is het wel helemaal jouw ding haha, dan hou ik nu op!


  mai

  (January 25, 2016)

  ahhh ik mis je blogs! leuk om weer even te zien wat je allemaal bezig houdt!  (January 25, 2016)

  Zo fijn dat je scriptie bijna af is! Lijkt me wel een chill gevoel. Geniet heel veel van je tijd in Spanje, je gaat het vast fantastisch hebben 🙂


Return to Top ▲Return to Top ▲