Fanilla.nl
8/5/17 | Posted in Persoonlijk

Sinds de laatste Meet My Life zijn er alweer twee maanden voorbij gegaan. In die maanden was ik weer lekker veel aan het werk en in het weekend was ik leuke dingen aan het doen. Ook was ik volop bezig met de voorbereidingen voor Indonesië: prikken halen, paspoort halen, dozen inpakken… ik laat jullie graag de foto’s zien die ik de afgelopen tijd maakte.

De vorige keer vertelde ik dat ik op een huis mocht passen. Nu kom ik daar nog steeds elke week, want het is een van mijn schoonmaakadresjes. Elke woensdagochtend kom ik er om te knuffelen met de katten (oja en om schoon te maken). Coco vindt mijn tasje met insuline echt súper interessant. Normaal haal ik het altijd bij hem weg, maar nu liet ik het liggen en weet je wat er gebeurde? Hij viel erop in slaap, binnen een minuut! Zou het iets met de sterke geur van insuline te maken kunnen hebben…?!

Eind maart kocht ik voor het eerst weer aardbeien en daar was ik intens gelukkig mee. Ik at ze door mijn ontbijt en dronk daarbij nog wel koffie in een kerstmok, om niet te hard van stapel te lopen 🙂 Ik bedoel, het is niet alsof het snel zomer zou gaan worden ofzo.

Ook bij de Yoghurt Barn kregen we aardbeitjes binnen en tegelijkertijd ook een nieuw menu. Dit is een van de nieuwe yoghurtjes, met frozen yoghurt, vijgen, aardbeien, balsamico, basilicum en peper. Je moet het maar durven. (P.s. het is echt ongelooflijk lekker)

Links: Met vriendinnen deed ik mee aan een vriendentoernooi van floorball. Dat was heel grappig om weer eens te doen, wij deden dat op de middelbare school vaak bij gym. Rechts: tijdens de open dag van de Universiteit Antwerpen besloot ik daar volgend jaar de master Mediastudies ga volgen!

Door de week werk ik vier dagen bij Yoghurt Barn, geef ik scriptiebegeleiding en bijles Spaans en maak ik twee huizen schoon. Om dit vol te houden plan ik hele leuke weekendjes in en dit was er één van. Martijn was hier en we gingen een dagje naar Amsterdam, omdat ik er ‘s middags koffiecursus had. Eerst gingen we naar Dignita, het tweede thuis van Soesja, die helaas net een dagje vrij had…

En daarna wandelden we door het Vondelpark en de Pijp en naar het centrum. De stad was zo fotogeniek!

Ook dat weekend: Martijn die me met deze ovenschotel opwachtte na een lange vrijdag werken en een random geit die we tijdens een random wandelingetje fotografeerden.

Na het weekend moest ik weer werken en ging ik verder met voorbereidingen voor de zomer. Er kwam een lekker groot pakket binnen met naaldjes (hoe past dit ooit in m’n backpack) en ik haalde de nodige inentingen. De rechter foto heb ik trouwens zelf gemaakt, van mezelf, en ik denk dat ik m’n armen echt in een super rare kronkel moet hebben gehad hiervoor, haha.

Clubgenootje Yonta was jarig en dat moest natuurlijk gevierd worden!

Het weekend daarna ging ik naar Antwerpen. We dronken koffie bij Kaffeenini, een heerlijk hipster café waar ik volgend jaar sowieso vaak ga studeren haha. Die fiets aan de muur doet het ‘m. (Oké eigenlijk vooral de goeie koffie).

Vandaag was… dit! #zondag #antwerpen #picknick

Een bericht gedeeld door Marieke (@fanilla_nl) op

Martijn nam me mee naar een plek waar je dus dit kon doen. Ik heb echt als een baby gelachen van plezier. We namen een picknick mee en het was best wel een beetje romantisch.

De week erna maakte ik geen spannende foto’s. Wel kwam vriendin Margo vanuit Groningen op bezoek en maakten we deze curry met goedkope groentjes van de markt.

Het weekend daarna was het Pasen en ging ik voor de verandering eens naar mijn ouders in Groningen. Ik deed daar een klein reünietje met vriendinnen van de middelbare school. Iedereen was echt overal ter wereld geweest en we hebben er drie uur over gedaan om bijgepraat te raken, haha <3

Die zondag reden Emma en ik naar opa en oma, om geheel volgens traditie te brunchen en eitjes te zoeken. We namen onze oude eenwieler mee voor ons neefje, maar die gaven we natuurlijk niet weg voordat we er nog een rondje mee hadden gereden haha. Blijkbaar verleer je zoiets dus niet.

Quality time met de mama!

Oeps, dit is alweer het weekend daarna. (A.k.a. ik heb echt alleen een leven in de weekenden). Martijn was jarig en dat gingen we vieren. We gingen onder andere eten bij Aahaar, een Indiaas restaurant waar je voor 10 euro van een fantastisch vegetarisch buffet mag eten. Rechts zie je een van mijn cadeautjes, een wereldkaart prikbord! Bij de groene prikkers is hij al geweest, de rode staan op z’n verlanglijstje (:

Nog meer mooie bomen! Hier word ik blij van!

We gingen dat weekend ook naar Leuven, waar de jarige 5 jaar gestudeerd heeft. Die dag bestond o.a. uit misbruik maken van van de uni (waardoor we gratis de toren mochten beklimmen en bonbons mochten eten). Ook probeerden we een cliché foto na te maken, maar helaas ziet het er meer uit alsof ik hem meeneem naar de hel, haha.

Terug in Utrecht begon ik alvast met dozen inpakken en inlezen (deze lonely planet is helaas van m’n reisgenootje). Per 1 juni zeg ik mijn kamer op, dus dat is echt al bijna…

Links: mama reisde langs Utrecht en dus konden we even samen lunchen. Rechts: op koningsavond ging ik eerst wijn drinken en darten met Tessel en vervolgens heel even over de rommelmarkt lopen. Daarna op tijd slapen want de volgende dag moest ik werken.

Ik besloot de werkdag te beginnen met een koningsontbijtje, haha.

Dat weekend kwamen mijn schoonouders een weekendje naar Utrecht, dat hadden we ze met kerst cadeau gegeven. Mijn schoonmoeder wilde heel graag een foto van het rode Nijntje stoplicht, dus deze foto is met gevaar voor ons eigen leven gemaakt.

Afgelopen week mocht ik nog een keer een dagje naar de sauna in Soesterberg om te kijken wat er in de afgelopen maanden allemaal veranderd was. Ze zijn met een grootschalige verbouwing bezig en er is bijvoorbeeld in de tussentijd een heel nieuw saunaplein bijgekomen. Het was weer een heerlijke dag en ik denk dat het allemaal echt mooi gaat worden! Binnenkort verloot ik weer kaartjes, deze keer op Facebook, dus stay tuned!

Dit weekend was Martijn hier en gingen we o.a. naar de film Lion (prachtig) en dronken we cocktails in een tapasbar (wat voor nostalgische gevoelens zorgde).

 

Zo, dat was het weer! Soms denk ik dat ik alleen maar aan het werk ben, maar als ik naar deze foto’s kijk zie ik dat dat wel meevalt. Nog een maandje ga ik zo door en daarna stap ik in het vliegtuig. Wat is het leukste dat jullie de afgelopen tijd hebben gedaan?8 comments


  (May 8, 2017)

  Ahh ik word altijd zo blij van je blogposts! Tof dat je naar Indonesië gaat, spannend ook lijkt me om je kamer op te zeggen met het idee dat je niet meer terug komt in Utrecht, maar Antwerpen is wel een zeer goed alternatief.


  Marieke

  (May 13, 2017)

  Haha voor jou wel herkenbaar allemaal zeker! 🙂  (May 8, 2017)

  Ah, wat heb je allemaal leuke dingen gedaan!!


  Yonta

  (May 9, 2017)

  Ah weer zo leuk om te lezen Mariek! <3


  Yonta

  (May 9, 2017)

  Ohh en ik doe graag mee voor de sauna bon, nieuwe ronde nieuwe kansen haha!


  Ann

  (May 9, 2017)

  Haha, het nijntjes licht maar ik heb hem toch maar :). Er valt blijkbaar nog heel veel te ontdekken zowel in Utrecht als in Antwerpen op culinair gebied en verborgen plekjes. Heb ondertussen ook al mensen warm gemaakt om Utrecht eens te bezoeken waren jaloers op mijn foto’ s 😀 en op nijntje


  Marieke

  (May 13, 2017)

  Precies, en we leven nog 😀 En haha wat leuk!


  Emma

  (May 9, 2017)

  Ah wat is dat prikbord met die wereldkaart leuk!


Return to Top ▲Return to Top ▲