Fanilla.nl
12/3/17 | Posted in Persoonlijk

meet my life fanilla

Oei, de vorige Meet My Life schreef ik, durf het bijna niet te zeggen, meer dan een jaar geleden. Hoog tijd dus voor een nieuwe! Deze keer heb ik een heleboel plaatjes verzameld vanaf eind 2016 tot nu. Ik kreeg onder andere bezoek uit Griekenland, ging een weekje terug naar Granada en paste op een heel fijn huis in Utrecht. Kijk en lees maar met me mee.

Maria, mijn vriendinnetje en oud-huisgenootje in Spanje, uit Griekenland (snap je ‘m nog?) kwam mij opzoeken in Utrecht. Ik heb haar mijn eigen stad en Amsterdam laten zien en me enorm vermaakt om haar enthousiasme over alle grachten. Zo leuk om ons land eens door haar ogen te zien! Verder hebben we boerenkool en bitterballen gegeten (uiteraard) en heel veel gepraat, in het Spaans. Superleuk!

Martijn en ik hebben vorig jaar allebei ons diploma gehaald en met wat vertraging (lees: vier maanden later) hebben we dan ook daadwerkelijk ons diploma in handen gekregen. Dat vierden we natuurlijk met… eten! Links samen bij De Zakkendrager, rechts met mijn ouders bij Anne en Max (allebei in Utrecht). Zo fijn!

Sinds dit jaar kom ik natuurlijk vaak in Antwerpen en ik vind het echt een leuke stad! Elke keer dat ik er ben ontdek ik nieuwe winkels, restaurants, koffietentjes, en ga zo maar door. De foto hierboven maakte ik bij een leuk klein winkeltje genaamd ‘The Other Shop’. Ze verkopen er onder andere posters, kaarten en mooie reisboeken. Deze foto plaatste ik eerder al op m’n Instagram,, net als een paar andere foto’s uit deze Meet My Life. Wil je op de hoogte blijven van dit soort tips, dan kun je me daar volgen!

Hoe koud het ook was deze winter, al die mooie lampjes overal maakten veel goed. Op de foto zie je de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen.

Om in winterse tijden wat sfeer in mijn kamer te brengen hing ik deze besjes op…

…en zette ik deze mooie bloemen neer die er heel goed bij stonden! Tijdens een middagje in Utrecht kreeg ik die als cadeautje van Martijn. Je kunt mij echt zo blij als een kind maken met bloemen en dat weet hij, haha.

Doordeweeks werk ik 4 dagen bij Yoghurt Barn op Utrecht centraal. Eén van de voordelen van dit baantje zijn natuurlijk de fijne ontbijtjes. Die kun je wel gebruiken als je shift om 06:45 begint, trouwens…

Hoewel alle theetjes en bloemen en lichtjes de winter wat draaglijker maakten, wilde ik nog steeds heel heel graag weg uit Nederland…

albaicin wallets

En eind januari was het eindelijk zover: ik ging met Martijn een weekje terug naar Granada! <3

alhambra secret mirador

Echt, alleen maar liefde voor deze stad. Ooit ga ik er weer wonen.

Met kerst had ik van de schoonmama een wafelijzer gekregen en dit was poging één. Wat een topding.

We zitten inmiddels in februari en ik was weer een weekendje in Antwerpen. Links probeerden we een ei te pocheren wat een kleein beetje faalde haha. Gelukkig was er nog altijd het frietkot genaamd ‘de Smulpaap’ om de hoek. Dus daar gingen we heen. De frietmadam noemt ons steevast schatteke en ze maakt heerlijke frietjes!

Als je met een Belg bent kun je natuurlijk niet anders dan heel veel speciaalbiertjes drinken. Dit is één van mijn favoriete ontdekkingen: Kwak! Deze bestelde ik niet in België, maar in café Olivier in Utrecht. Twee vriendinnen uit Groningen kwamen langs en we hebben de hele dag in de zon (!) gezeten en gepraat. En weet je wat we ‘s avonds tegenkwamen?

… mijn stoutste kinderdroom die uitkwam! Een glijbaan bij het station die je in plaats van de trap kunt nemen. Dit was bij station Overvecht en ik vind de bedenker hiervan echt een held.

Utrecht is natuurlijk de stad van Nijntje. We hebben zelfs een Nijntje Pleintje, en toen ik daar langs liep zag ik dit als eerbetoon aan Dick Bruna. Zo cool! R.I.P. Nijntje.

Met collega Renée ging ik een avondje naar Language Cafe in Utrecht. Dit is een gewoon café dat elke woensdagavond wordt omgedoopt tot internationaal afspreekpunt. Misschien schrijf ik er binnenkort nog eens wat over.

De laatste twee weken van februari mocht ik op een heel fijn huis in Utrecht passen. De eigenaars waren op vakantie in Namibië en ze vroegen of ik even in hun huis wilde wonen om op de katjes te passen. Je begrijpt wel dat ik daar geen nee op zei! Dus zo kwam het dat ik twee weken lang in een huis in de binnenstad woonde met o.a. matrasverwarming en inloopkast. En er dwarrelden dus twee katjes om me heen: Coco en Bella. Op de foto hierboven had ik Coco verteld dat hij níet aan de plant mocht knabbelen, maar helaas werd er niet zo goed naar me geluisterd.

Hihihi zo cute!

Ik heb me zo vermaakt met die beesten, haha.

Martijn trouwens ook, ik vond dit wel een hele schattige foto.

In het eerste weekend gaf vriendinnetje Nina (tweede van links) een afscheidsrondleiding bij de Domtoren waar iets van vier jaar heeft gewerkt.

En tijdens het tweede weekend kwamen mijn vader en zusje langs en gingen we onder andere appelbollen eten bij Graaf Floris. Hier kwam mijn moeder al toen zij studeerde om appelbollen te eten en die traditie moeten we natuurlijk in stand houden!

‘s Avonds maakten we deze papillotjes, heel simpel en lekker! Tijdens die twee weken heb ik / hebben we veel nieuwe receptjes uitgeprobeerd, misschien dat ik ook daar nog eens iets over schrijf.

 

Inmiddels woon ik weer in m’n eigen huis en nu ik dit schrijf reis ik van Antwerpen naar Groningen voor m’n moeders verjaardag (de conducteur: ‘Zo jo, da’s een hele wereldreis). Als je helemaal tot hier bent gekomen met lezen, respect! Wat doen jullie dit weekend?

 2 comments


    (March 13, 2017)

    Ha, Antwerpen – Groningen is zéker een wereldreis meid! Ik kan me goed voorstellen dat je je hebt vermaakt met die katten, haha. Vooral geweldig hoe ze bovenop elkaar liggen (?).    (March 13, 2017)

    Aah wat leuk dat je bij de Yoghurt Barn werkt! Ik ga wel eens naar die bij Neude, wist niet eens dat er eentje op centraal zat. Zeker geen straf om daar te mogen ontbijten 🙂


Return to Top ▲Return to Top ▲