Fanilla.nl
29/12/13 | Posted in Persoonlijk


Ook al is de winter zeker niet mijn favoriete seizoen, december vind ik wel een hele leuke maand! Hoe kouder het buiten wordt, hoe gezelliger het binnen is. Aan het begin van deze maand vierde ik twee keer Sinterklaas en kreeg ik ook de sleutels van mijn nieuwe kamer. Daarna volgde al snel de kerstvakantie waarin ik eerst veel heb geverfd en daarna lekker kerst heb gevierd. Foto’s!


Op maandag 2 december ging ik gezellig een dagje naar Sanne-Roos, die sinds dit jaar in Leeuwarden woont. We zien elkaar daardoor helaas wat minder, maar daarom is zo’n dagje juist superleuk. We hadden een soort bladerdeeg-hapjes gemaakt met tomaat, pesto en mozzarella. Heerlijk!


Dinsdag 3 december moesten we onze jaarclub presenteren en daar waren we echt panisch zenuwachtig voor… Gelukkig was het nergens voor nodig. We waren maar met de helft van de groep en deden tegen de rest eerst alsof we niet waren ‘goedgekeurd’. Daarna stuurden we snel deze foto erachteraan, dat gezicht van Tessel is zo mooi! ‘s Avonds gingen we uit eten bij Mick O’ Connells.


Op 5 december ging ik gourmetten met m’n huisgenootjes, om zo toch een beetje Sinterklaas te vieren. Daarna keken we de film Sint, echt een hééle slechte Nederlandse horrorfilm, hihi.


De volgende dag had één van de huisgenootjes een lief gedichtje op tafel gelegd. Echt leuk!


In het weekend ging ik naar Groningen om Sinterklaas te vieren. Vrijdagavond keek ik thuis op de bank naar The Voice maakten Emma en ik deze foto waarop we echt een tweeling lijken. Recht zie je mijn nieuwe ontdekking: schuddebuikjes, kaneel en walnoten door de havermout!

Zaterdagavond vierde ik thuis Sinterklaas met familie. Dit soort avondjes vind ik altijd zo gezellig! Dat kun je wel aan mijn gezicht zien denk ik (: En cadeautjes krijgen is natuurlijk helemaal niet verkeerd, haha.


Nog meer cadeautjes, jaja! Zondag 8 december vierde ik namelijk weer Sinterklaas, deze keer met vriendinnen.Het is een soort traditie om elk jaar met z’n allen Sinterklaas te vieren. De bovenste foto is van vorig jaar, de onderste van dit jaar. Eindelijk was iedereen weer bij elkaar, dat komt helaas niet zo vaak meer voor nu iedereen iets anders is gaan doen…


Na alle cadeautjes was het tijd om Boer Zoekt Vrouw te kijken <3


De dag erna moest ik rammenhard leren, want die woensdag had ik een tentamen. Ik zat lekker op de bank en papa speelde piano op de achtergrond, prima leeromstandigheden. Het tentamen heb ik nog steeds niet terug…Dinsdag 10 december gingen we met onze jaarclub mixen met een ouderejaars jaarclub. We hadden een ‘winterpicknick’ georganiseerd, compleet met vuurkorf, soep, stokbroodjes, warme choco, marshmallows en oliebollen. Het was heel geslaagd! We hadden alle spullen vervoerd in winkelkarretjes en konden het natuurlijk niet laten om een mooie winkelwagenrace te houden.

Woensdag ging ik de sleutel van mijn nieuwe kamer ophalen. Ik had het volgens mij nog niet verteld, maar een tijdje geleden ben ik weer gaan hospiteren, omdat ik uit mijn tijdelijke kamer moest. Gelukkig vond ik al heel snel een leuke kamer! Vanaf januari heb ik een vaste kamer in een leuk huis met twee jongens en twee meisjes als huisgenootjes.Nadat ik mijn sleutel had opgehaald besloot ik impulsief om naar het zwembad te gaan om baantjes te trekken. Het beviel me zo goed dat ik het vanaf toen elke week ben gaan doen! Ik merk dat het veel meer effect heeft dan hardlopen. Na het sporten maakte ik een gezonde bulgursalade.


Vrijdag de dertiende (oehhh) kwam een vriendin uit Groningen, Meike, naar Utrecht toe. We hebben een beetje geshopt, kringloopwinkels bekeken en koffie gedronken bij Keek. Mooi is Utrecht ‘s avonds hè?


De volgende dag ging ik met opa en oma naar de Ikea om een bed te kopen. Het bed dat ik had gekozen heb ik inmiddels alweer teruggebracht omdat het toch wat te groot was voor mijn kamer… helaas.


Bij Ikea zag ik ook dit stoeltje met zo’n schapenvachtje. Het vachtje heb ik inmiddels gekocht, over de stoel twijfel ik nog.


Hoppa, ook meteen maar verf kopen, zijn we daar weer vanaf. Ik haat het, er is altijd zóveel keus!


Deze foto maakte ik de laatste vrijdagmiddag voor de vakantie bij een werkcollege. Niemand kon het eigenlijk nog opbrengen om iets nuttigs te doen.


Na college ging ik even naar de Aldi om wat ‘hoera-het-is-vakantie’ eten te halen. HELAAS bleek bij de kassa dat ik mijn pinpas kwijt was. Dus toen kon ik weer naar huis, zonder eten, joepie!


Later ben ik met Mart alsnog dezelfde boodschapjes gaan halen en maakten we onder andere deze salade caprese. Met iets teveel olie en peper.


Het eerste weekend van de vakantie was ik nog in Utrecht, want zaterdag en zondag ging ik diehard verhuizen. Vrijdagavond pakte ik alvast al mijn spullen in dozen in. En chillde ik voor de laatste keer in het huis waar ik nu vier maanden heb gewoond… toch wel gek om hier weg te gaan.


Zaterdag bestond vooral uit verven, de vorige bewoonster had namelijk zwart behang met witte bloemetjes en dat wilde ik op zich niet heel graag houden. Mijn moeder en zusje kwamen me gelukkig helpen.


Nadat ik zondag al mijn spullen had overgebracht, reden we terug naar Groningen en daar lag een heleboel post en pakketjes op me te wachten. Love it!


‘s Avonds gingen we met z’n drieën naar de musical Love Story in Martiniplaza. Prachtig verhaal!


Verder heb ik deze week lekker uitgerust en heb ik nog wat kringloopwinkels afgestruind. Zo’n schommelstoel vind ik stiekem heel leuk.


Op eerste kerstdag kwam de familie gezellig bij ons gourmetten. Niet zo origineel, wel héél lekker en gezellig.


Op tweede kerstdag gingen we naar nog meer familie. Wij hadden deze sinaasappelmousse gemaakt als toetje.


Behalve van dit open haard-vuurtje heb ik geen hele spannende foto’s gemaakt met kerst, ik heb het vooral gezellig gehad met familie.


Gister ging ik met Mart en Meike muziek maken en eten. Echt iets voor in de kerstvakantie!

Ik kijk terug op alweer een hele leuke maand! Hopelijk zijn er, naast twee papers die ingeleverd moeten worden, in januari ook weer veel leuke dingen. Wat hebben jullie deze maand gedaan?21 comments


  (December 29, 2013)

  Super leuk om te lezen. Je hebt volgens mij een super toffe maand gehad. Vet vaak Sinterklaas gevierd, door het aantal foto’s daarvan lijkt het alsof je minstens 23 keer gevierd hebt, haha 🙂 Maar Sinterklaas is natuurlijk ook gewoon leuk, dus dan mag je het ook wel een paar keer vieren. Liefs!  (December 29, 2013)

  Erg leuk om te lezen!
  Toen ik die foto met sneeuw zacht dat ik echt van WHUUTTT jullie wel sneeuw? Maar toen las ik wat eronder staat haha.  (December 29, 2013)

  Dat stoeltje vind ik heel leuk met die vacht erop, misschien iets voor mij!  (December 29, 2013)

  Ontzettend leuke foto’s om te zien! Oogt ook lekker gezellig.  (December 29, 2013)

  Wat veel leuke foto’s!  (December 29, 2013)

  Wauw, lekker veel foto’s 😀 ziet er naar uit dat je een leuke Sinterklaas en Kerst hebt gehad!  (December 29, 2013)

  Wat een hoop gezelligheid! Leuke vriendinnengroep ook 🙂 En natuurlijk gefeliciteerd met je nieuwe kamer!  (December 29, 2013)

  Veel foto’s heb je gemaakt, leuk! Volgens mij heb je een hele leuk kerst en sinterklaas gehad 🙂  (December 29, 2013)

  Wat een boel foto’s zeg!
  Heel leuk altijd om dit soort posts te lezen.
  Ik ben dol op sinaasappels, maar ik heb nog nooit zo’n toetje gezien.
  Ziet er lekker uit!
  Heel veel plezier met je nieuwe kamer, ik moet er ook nog één vinden :p
  Liefs, Jessy  (December 29, 2013)

  Leuke foto’s  (December 29, 2013)

  Leuke foto’s heb je gemaakt!  (December 29, 2013)

  Wat een super leuke foto’s! Een heleboel ook, maar super leuk om te zien!  (December 29, 2013)

  Heel erg leuk overzicht!  (December 29, 2013)

  Ohhh die musical is zo mooi hè! Ik heb er echt enorm hard bij moeten huilen haha.  (December 29, 2013)

  Leuke foto’s!  (December 29, 2013)

  Leuke foto’s ^^  (December 29, 2013)

  Wat leuk om te lezen weer! 🙂 Liefs  (December 29, 2013)

  Wat een leuke post, ik ben echt benieuwd hoe je nieuwe kamer eruit gaat zien!  (December 30, 2013)

  Leuk! Ik ben benieuwd naar je nieuwe kamer! 🙂

  Keep on bloggin’,
  Summer


  Nicole

  (December 31, 2013)

  Leuk om weer te zien! En Utrecht is idd heel mooi ‘s avonds met die kerstlichtjes in de bomen, ik heb het vandaag zelf gezien. Heel gezellig ziet het er uit!  (January 5, 2014)

  Gezellig gezellig en leuk! 😀 Ik vind het echt leuk om te zien. Ik kan niet wachten om je nieuwe kamer te spotten.


Return to Top ▲Return to Top ▲