Fanilla.nl
4/3/18 | Posted in Persoonlijk

meet my life 2018

Studeren, vakantie vieren en stage lopen… met die woorden kun je mijn jaar tot nu toe wel zo’n beetje samenvatten.

In januari zag je hier in Antwerpen geen enkele student op straat, want ‘de blok’ was van start gegaan, oftewel: de tentamens kwamen eraan. De eerste drie weken van januari zat ik bijna elke dag in de bieb om alle stof erin te rammen. Daarna werd het tijd voor twee bezoekjes aan Utrecht en een stedentrip naar Porto. Eenmaal uitgerust ging mijn stage van start. Ik vertel jullie er meer over in dit verslagje!

Dit was het moment waarop ik terug kwam van mijn kerstvakantie in Nederland: op weg naar huis met een rood fietsje en een veel te grote tas. Ik kwam verrassend genoeg zonder kleerscheuren thuis, haha.

Oké, ik wil toch nog een paar foto’s van de kerstvakantie delen… dit was toen Meike, die in Zweden studeert, mij in Antwerpen kwam opzoeken. We gingen onder andere naar de kerstmarkt en maakten er veel te blije selfies.

Voordat ik kerst vierde bij mijn (schoon)ouders, had ik eerst nog een kerstdiner met de jaarclub in Utrecht. Zoo fijn om bijna iedereen weer te zien!

Oke, terug naar Antwerpen. Ik ontdekte na vier jaar het studeren de bieb (ja, echt) en hier zie je mijn bieb-buddies Britt en Lisa. Bijna elke dag gingen we trouw van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat naar de bieb om de intense hoeveelheden stof in ons hoofd te stampen. Anders dan in Nederland moet je de stof hier vaak echt tot op het lulligste detail kennen…

‘s Avonds gingen we vaak films kijken en chillen bij Lisa of mij. Lisa kocht nieuwe sloffen – zo spannend was ons leven!

Dit was zo’n beetje mijn uitzicht van heel januari. Ik had twee redelijk enge mondelingen en een gewoon tentamen (of ‘examen’ zoals het hier heet). Gelukkig ben ik op alles geslaagd.

Tussendoor ging ik nog een keertje terug naar Utrecht voor de surpriseparty van Fleur, die 25 werd. Fleur is de grootste winterfanaat aller tijden en daarom begon de surprise in winterse sferen… buiten dus, maar gelukkig met glühwein en vuur.

Links: nadat de examens erop zaten ging ik voor de tweede keer naar Utrecht. Ik ga vaak met de Flixbus en die is goedkoop, maar komt eigenlijk bijna nooit op tijd. Gelukkig heb ik inmiddels de ideale wachtplek ontdekt… met uitzicht op de bushalte, hehe. Rechts: check deze coole thee-unit! Hij is van Nele (hoi Nele!)

Eind januari gingen Martijn en ik er even tussenuit en de bestemming was deze keer Porto. Wat een super fijne stad was dat, ik wilde echt niet meer terug! Ik schreef er een verslagje over, dat kun je hier teruglezen.

Na de korte vakantie was het tijd voor iets heel nieuws: ik begon namelijk met mijn stage bij het tijdschrift Knack Weekend. Daarvoor reis ik vier dagen per week op en neer van Antwerpen naar Brussel.

Ik werd behoorlijk in het diepe gegooid. Zo mocht ik bijvoorbeeld op de eerste dag al een interview doen, dat inmiddels ook in het tijdschrift is verschenen. Stiekem is het toch wel cool om je eigen naam boven een tekst te zien staan:

Dat interview was voor een rubriek over jong aanstormend talent (zie de foto rechts). Tot nu toe heb ik al heel verschillende dingen mogen doen. Op de foto links was ik thuis bij een vrouw van 84, die mooie verhalen vertelde over vroeger en me vol stopte met snoepjes. Het is voor mij heel nieuw allemaal, en soms best eng, maar wel heel tof en leerzaam!

Met Martijn ging ik uit eten bij O’Tagine, een Marokkaans restaurant in Antwerpen. Dit was nog maar het voorgerecht. OMNOMNOM!

Vorig weekend kwamen Corine, Marthe en Willemijn uit Groningen langs. Heerlijk om soms een beetje toerist in eigen stad te spelen, en het bleek ook nodig, want een hele goeie gids ben ik nog niet 🙂 Maar we hadden super goed weer en hebben vooral veel gepraat en gegeten.

We lunchten onder andere bij House of Hummus (Hümm) en dat was goddelijk!

We wilden toch nog even met z’n vieren op de foto, dus spraken we een random voorbijganger aan. Naar omstandigheden nog best een oké foto, haha.

Als ik het zo terug zie waren januari en februari best drukke maanden, met veel nieuwe dingen. In maart en april loop ik nog stage, waardoor ik waarschijnlijk niet veel kan bloggen. Maar daarna, help, ligt de wereld voor me open!6 comments


  (March 4, 2018)

  Wat een fijn begin van 2018!


  Karen

  (March 4, 2018)

  Super dat de je examens goed gingen! Nog veel succes met je stage, het ziet er enorm interessant uit! 🙂


  Ann

  (March 5, 2018)

  Waar vindt je toch altijd die leuke eetadresjes, In o’ tajine wil ik ook wel eens gaan eten, 😋  (March 8, 2018)

  Superleuk sfeerverslagje Marieke 🙂  (May 8, 2018)

  Klinkt als een leuk jaar tot nu toe! Erg leuk om te lezen en leuke foto’s.  (May 9, 2018)

  Top blog! Super interessant om te lezen en wat maak jij leuke dingen mee!


Return to Top ▲Return to Top ▲