Fanilla.nl
5/3/15 | Posted in Persoonlijk

meet my life 2015
Ik druk het nog liefjes uit als ik zeg dat het niet zo soepel ging met foto’s maken afgelopen maanden… de vorige Meet My life was eind oktober. Natuurlijk bestond ik wel de afgelopen maanden, en deed ik dingen. Ik vergat er alleen foto’s van te maken. De foto’s die ik wél maakte zette ik weer bij elkaar voor een nieuw verslagje!


Een beetje gek misschien, zo tegen de lente aan, maar we beginnen in de kerstvakantie. Dit is bij Guusjes, een leuk café in de Vogelenbuurt in Utrecht. Myrthe en ik besloten een tijdje geleden om een tour te doen langs alle koffietentjes in Utrecht die we nog willen uitproberen. Guusjes viel niet tegen!


Dit was op het kerstdiner van m’n werk, geheel in Zweedse sferen. De baas had Zweeds eten gemaakt en hij onderwierp ons aan de traditie om eerst een Zweeds kerstliedje te zingen, vervolgens een shotje wodka te nemen en tot slot, als fijne afsluiter, een hap haring te verwerken. Aangezien we dit ritueel vrij vaak herhaalden, werd het een interessante avond.


Dit was op eerste kerstdag bij mama. We maakten een zalmrol die er uiteindelijk toch best nog een beetje fancy uitzag.


De week erop belandde ik random in een Vindicat huis (via een vriend die weer iemand tegenkwam). Dit uitzicht op de Vismarkt jongens! Ik wil het ook! Ook al woon ik niet in Groningen!


Myrthe nodigde de jaarclub uit voor een nieuwjaarsetentje bij haar thuis. Hier zie je een amuse van o.a. geitenkaas, abrikoos en sesamzaadjes.


Links: uit eten Sanne-Roos bij het Gras van de Buren. Lekkere geitenkaas salade! Recht: ik blijf gebiologeerd door het uitzicht vanaf Esther haar kamer, ik krijg het alleen helaas nooit goed op de foto.


Nog meer eten! Papa was in Amsterdam voor een studiedag en daarna gingen we eten bij Vapiano. Hierna was de vakantie helaas voorbij.


Nee, dit is niet wat je denkt dat het is. Wel is het alsnog smerig: met mijn commissie gingen we ‘winterdranken’ testen, maar we werden zo misselijk dat we op een gegeven moment overal één slok van proefden. De rest gooiden we in dit pannetje, dat er steeds walgelijker uit ging zien (: Rechts zie je het moment waarop ik Jacco spotte die een colaflesje met rode wijn aan het vullen was. Geen commentaar.


Naar Gooische vrouwen 2! Ik vond het wel een vermakelijke film, maar of ik er het bioscoop geld voor over had? Denk het niet…

In januari had ik een heleboel tentamens en papers, dus was ik veel aan het studeren. Hier was ik tentamenstof aan het doorspreken met Nina, tot ik opkeek en het leek alsof ze zo uit het raam zou springen. Geef toe, het ziet er eng uit. Rechts: ik heb Colonisten weer herontdekt!


Denk ik gewoon rustig mijn kamer binnen te lopen, gaat er opeens een KEIHARD gillend alarm af. Ik woon met debielen! (maar ze zijn wel leuk) (soms)


Nog meer eten, wauw. Links: Esther was jarig en nodigde haar ouders, zus, Stefanie en mij uit om te komen gourmetten. Super leuk! Recht: ik ging bij Meike in Groningen eten en we maakten zalmrisotto. Ondanks dat we per ongeluk één bouillonblokje per persoon hadden, was het lekker.


Hallo Himmy! Hij en ik waren allebei blij om elkaar weer te zien.


Dit wilde ik al een tijdje doen: gewoon in een koffietentje zitten, thee drinken en tijdschriften lezen. Ik besloot naar mijn werk te gaan en een Ginger Hot te maken, een verse gember thee. Zo fijn.


Aangezien ik Spaans wil leren, besloot ik me op te geven voor Buddy Go Dutch. Dit is een organisatie die Nederlandse studenten aan internationals koppelt, zodat zij de stad leren kennen. Ik hoopte op een Spaanse buddy, maar het ging niet helemaal soepel… nu heb ik een buddy uit Réunion (in de buurt van Madagaskar, helemaal cool) en een buddy uit Denemarken.

We hebben een groep gemaakt met vijf Nederlanders en bijbehorende buddies, waar we om de week mee eten. Gister hadden we bijvoorbeeld Korean Night, heel leuk om zo over andere culturen te leren! Hierboven zie je een deel van de groep.


Jeej, eindelijk een feestje in Groningen waar ik gewoon bij kon zijn! Meike (edit Nynke) en Marthe vierden hun verjaardag en dat was heel gezellig.

Vorige week hadden we huisavond en toen maakten we deze zeer onsoepele foto.

 

Dat was het wel weer zo’n beetje! Hoe is jullie leven?12 comments


  (March 5, 2015)

  Haha, die chocola bij de Catan-foto! Dat is overigens wel echt een geniaal spel, hè! En Himmy lijkt op onze kat!


  Marieke

  (March 5, 2015)

  Haha oeps! Busted!! Maar jaa idd, echt leuk (:


  meike

  (March 5, 2015)

  ik vierde mijn verjaardag? ik wou dat het zo was 🙁


  Marieke

  (March 5, 2015)

  Haha wauw… te snel getypt, was het maar waar!  (March 5, 2015)

  Ik heb je blog al gemist. Leuk overzicht met veel lekker eten!  (March 5, 2015)

  Aaah, wat een leuke dingen heb je gedaan 😀 Die Vindi’s hebben het toch wel behoorlijk goed voor elkaar met hun huizen etc. Misschien moet ik er ook maar bij gaan (grapj). Dat van die buddies lijkt me best wel leuk. Helaas wel dat je niet bij Spaanse mensen bent ingedeeld, haha. Maar dat land waar de jouwe vandaan komt is ook vast heel interessant.


  Myrthe

  (March 5, 2015)

  Wiehoeeeeeeee leuk Mariekske! Volgende week weer een koffietentje?


  Marieke

  (March 6, 2015)

  Jaa!  (March 5, 2015)

  Aah leuk om zo te zien. En die ‘kerstliedjes’ zijn eigenlijk Midsommar liedjes. Maar Zweeds zijn ze wel 😛


  Marieke

  (March 6, 2015)

  Haha wauw, dat is vet raar!! Maar goed, ik begreep de tekst toch niet 🙂 🙂  (March 8, 2015)

  Wat een boel leuke foto’s!  (March 17, 2015)

  Wat grappig! Ik studeer nu in Zweden en dat eerst liedje wordt hier altijd gezongen tijdens een sittning 🙂 Inclusief haring en schnaps inderdaad.


Return to Top ▲Return to Top ▲