Fanilla.nl
18/10/15 | Posted in Persoonlijk

gallië

Joepie, een nieuwe Meet my life! Ik heb weer spannende dingen met mijn leven gedaan de afgelopen twee maanden. Dit verslagje begint in de zomervakantie, waar ik vorige keer  gebleven was.

 

Toen ik in die vakantie bij papa ging logeren spotte ik opeens deze poster op m’n kamer. Dit is zó typisch! Het had ook gewoon niet anders gekund met een papa die docent klassieke talen is; een mooie poster van good old Gallië.
 

opruimen

Zomervakantie  = grote schoonmaak houden. Hier het bewijs.
 

couscous recept

Soms ben ik zo’n luie rat dat zelfs dat kleine stukje fietsen naar de supermarkt te ver voor me is. Gelukkig lukt de weg naar de voorraadkast meestal wel, waar ik dan alles wat ik nog heb verzamel en er iets van brouw. Soms wordt het dan nog lekker ook, zoals deze couscous met geroosterde wortel en een pinda/kokos mixje (seroendeng!) Mama zou trots op me zijn als ze dit zag.
 

broodnodig

In de zomer is het vaak poepdruk op m’n werk, maar niet op deze dag… het was midden in de zomer, het was koud en het regende. Er zijn de hele dag echt drie mensen langsgekomen geloof ik.
 

malala

Gelukkig waren er ook échte zomerse dagen, zoals deze! Ik verlang echt terug naar dit soort heerlijke dagen waarop ik overdag boekjes las in de hangmat (dit boek, I am Malala, is echt een aanrader). En dan ‘s avonds drankjes doen in de stad. Of in dit geval: een heuse Margarita cocktailproeverij, mét hapjes. Bij wijze van afscheid van Meike, want die studeert dit semester in de buurt van Kopenhagen.
 

meneer smakers

En net als sommige vrienden gaan studeren in het buitenland, komen anderen ook weer terug. Na een jaar in Rome te hebben gestudeerd was Elliott weer terug in Utrecht! Sinds ik in april op bezoek ging hadden we elkaar niet gezien, dus moesten we nodig bijpraten, uiteraard met een hamburger van meneer Smakers.
 

UIT utrecht

Deze zomer was ik ook UIT-mama met Tessel. De UIT is de Utrechtse Introductie Tijd voor aankomende studenten en wij begeleidden een hele week een groepje. Superleuk!
 

UIT utrecht

Dit is een groot deel van onze groep, fancy dinerend bij Florin voor 6 euro.
 

longboard kopen

Met ons UIT-groepje deden we ook een longboard workshop en ik was zo enthousiast dat ik daarna impulsief een longboard bestelde… Samen met Jesse ging ik hem uitproberen!
 

tiramisu

Stefanie (studievriendin) was jarig en Esther en ik maakten een driegangendiner voor haar: een pompoensoepje vooraf, sushi als hoofdgerecht en tiramisu als toetje. Zo. lekker.
 

UMTC

Tijdens de UIT kwam ik Esther en Steef toevallig tegen bij UMTC! <3
 

noorderzon

Na de UIT even naar Groningen voor… Noorderzon! Voor haar verjaardag nam ik Margo mee naar een concert van Jake Isaac en we werden een beetje verliefd op hem. Man man wat is hij goed! Hij kwam op een gegeven moment midden in het publiek, voor onze neus, een liedje spelen. En hij had ook nog een Brits accent. Dan weet je het wel.
 

friettafel

Bernadette uit de jaarclub was jarig en Berna houdt van patatjes en kroketjes. Dus verrasten we haar met een friettafel, waarbij je dus alles random over de tafel gooit en gaat eten. Hihihi.
 

cactussoep

En toen…… ging m’n telefoon kapot. En had ik alleen nog deze foto, waarbij ik een cactussoep (!) at toen ik met mama uit eten ging.

Gelukkig had ik verder geen hele spannende foto’s gemaakt, want ik heb drie beesten van vakken dit blok en ben dus met name aan het studeren…
 

21 diner leiden

Oja, en deze foto heb ik ook! Anne uit de jaarclub werd 21 dus dat betekende: weer een 21 diner! (:
 

Op de planning voor de komende tijd: ‘even’ m’n vakken afronden, lekker vaak naar Language Café en begin november op bezoek bij Meike in Kopenhagen/Roskilde. Wat doen jullie? xxx3 comments

  itske

  (October 18, 2015)

  Wat leuk weer Marieke! Hopelijk tot snel!


  Marieke

  (October 18, 2015)

  Jaa tot in Utrecht! 😀  (October 18, 2015)

  Oh héérlijk om nog even mee terug te worden genomen naar de zomervakantie. Dat driegangenmenu klinkt echt HEMELS! En wat tof dat je dat boek van Malala hebt gelezen. Deze lijkt me inderdaad enórm inspirerend.


Return to Top ▲Return to Top ▲