Fanilla.nl
26/7/15 | Posted in Persoonlijk

Hee hallo allemaal! Hoe gaat het met jullie? Met mij gaat het goed. Vanaf mei bestond mijn leven uit… mijn best doen om vakken te halen, jarig zijn en dat goed vieren ook, zonsessies, mislukte omeletten, afscheid nemen, veel lekker eten en vakantie vieren. Zo, dat ging even snel he? Hieronder de uitgebreide versie.

 

Ha, op deze manier is studeren zo erg nog niet! Chai latte van de Bakkerswinkel (stiekeme cravings) en Tony’s maakten die eindeloze uren in de bieb een stuk beter te doorstaan. Ik was best wel een beetje gestresst, want als ik deze vakken niet zou halen, zou ik een heel jaar extra moeten studeren…

Rechts ging ik met Lize sangria drinken en paella eten bij Mi Barrio. Zij gaat ook naar Granada en we wilden alvast in de Spaanse stemming komen (: Helaas gaat zij het eerste semester weg en ik het tweede.


Hierover zou ik jullie nog vertellen. Voor mijn mama’s 50e verjaardag maakte ik een tijdschrift voor haar, waarin al haar vriendinnen van vroeger en nu een stukje over haar schreven. Dit is een sneak peek van het resultaat! Ik maakte het tijdschrift via Ladyglossy, die er een heel handig programmaatje voor heeft. Ik vond het echt helemaal leuk om te doen!

Mocht je je afvragen wat ik dan aan het doen was tijdens het studeren… nou, bijvoorbeeld het woord ‘delicatesse’ inspreken en per letter analyseren. Leuk joh! Haha, ik had een vak over klankleer en dat was best intens.

24 mei was ik jarig en maakte Margo dit verjaardagsontbijtje voor me. Mag ik vaker jarig zijn??

Daarna ging ik een weekendje weg met mama, naar een spa in de buurt van Den Haag. Dat was zo fijn! We mochten het hele weekend in de spa vertoeven en kregen ook een peeling van, jawel, chocola. Lagen we daar met ons hele lichaam in de chocola. We hadden een Groupon voor een ‘normale’ kamer, maar op de één of andere manier hadden we de Executive Topfloor Suite gekregen. De naam zegt het denk ik al, oh mijn hemel. We hadden echt een extreme kamer met bubbelbad en alles haha, geen probleem!

Terug in Utrecht kwamen vriendinnen te eten en maakte ik een driegangendiner met als toetje tiramisu. Mjams!

Links: romantische avondwandeling met Stefanie. Midden: een heel leuk avondje Tivoli! Rechts: ik wilde een omelet maken maar had íets teveel groente in de pan gedaan haha. Ik werd, terecht, uitgelachen.

Chillen met Margo in onze semi-voortuin, oftewel het parkje voor ons huis. Deze foto uit het Volkskrant Magazine vond ik cool.

Mensen. Dit is ijs, gemaakt van slechts bevroren banaan en bosvruchten. Maak het!

Dit was een fijne dag. Overdag ging ik kanoën en ‘s avonds vierde Elise haar verjaardag in het Griftpark. Iedereen had eten meegenomen en uiteindelijk hadden we quiche, pizza, lekkere broodjes, salades, brownies, fruit, wat was er niet!?

Met mijn commissie (redactiecommissie bij m’n studie) gingen we het ‘OV dobbel spel doen’. Oftewel: met ons team gooiden we met twee dobbelstenen op Utrecht Centraal. Het aantal ogen gaf aan naar welk perron we moesten gaan. Eenmaal in de trein gooiden we met één dobbelsteen en het resultaat bepaalde waar we de trein weer uitgingen. Het team dat uiteindelijk de meeste selfies met dit soort stationborden had gemaakt, won. En jawel, dat waren wij! We belandden uiteindelijk in Gouda, Den Haag, Voorhout (jaja) en weer in Den Haag. Nuttige dag!

En toen was het tijd om afscheid te nemen van de internationale buddies (van Buddy Go Dutch), want zij gingen allemaal terug naar Denemarken, Frankrijk, Zuid-Korea, Letland en waar ze al niet vandaan kwamen. We hielden een afscheidsetentje om de leuke tijd af te sluiten.

Oja, ik studeerde tussen alles door ook nog. En hard, want de tentamens kwamen er nu echt bijna aan. Eten was het hoogtepunt van de dag, vooral toen Margo deze cheesecake kwam brengen (!) en ik zelf de havermoutkoekjes rechts maakte.

Ik ging langs bij papa en voor ik het wist waren we aan het puzzelen. En wat was me toch rustgevend! Haha.

En toen was het vakantieeee! Ik heb beide vakken gehaald (YES) en om de vakantie in te luiden maakten we thuis deze goddelijke risotto met parmaham, champignons, rucola, parmezaanse kaas en ricotta <3

Stefanie was jarig en gaf een etentje voor vrienden, waar ze tiramisu-oreo taart maakte. Als ik aan die avond denk denk ik als eerst aan die taart want; allemachtig.

Daarna ging ik met mama en Emma een weekend naar een strandhuisje in Castricum. We zaten dus letterlijk op het strand en aaah, ik wil nu ook zo’n huisje! Deze foto’s geven wel een goed beeld, want veel meer dan lezen, eten, wijntjes drinken, langs de zee (hard)lopen en zwemmen hebben we niet gedaan. Was fijn om even bij te komen!


En niet veel later vertrok ik dus met Tessel richting Praag (en Wenen en Boedapest), waar ik dit filmpje van maakte.

 

Ik had het idee dat ik vooral had gestudeerd de afgelopen tijd, maar als ik deze foto’s zie valt dat dus wel weer mee hihi. Het waren weer hele fijne maanden <3 Ik zou eigenlijk van jullie allemaal ook elke keer zulke fotoverslagjes zien… daar moeten we toch nog eens wat op verzinnen!0 comments

Return to Top ▲Return to Top ▲