Fanilla.nl
18/5/15 | Posted in Persoonlijk


Hoi! Ik dacht dat ik de afgelopen tijd weinig foto’s had gemaakt, maar dat blijkt niet waar te zijn. Sterker nog, ik had opeens een stortvloed aan foto’s. Vandaag een selectie van foto’s van dingen die ik heb uitgespookt!

 
Begin maart werd mama vijftig. Dat konden we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan, dus stelden we een plan op. Stap 1: deze intense pop. Die blik – van de pop én van m’n moeder – zegt genoeg. Later vierde mama haar verjaardag nog voor goede vriendinnen, waar ze een ’50 diner’ voor had georganiseerd. Mijn zusje, tante en ik stonden als echte chefs in de keuken en bedienden als ware bedienden. Ik maakte daarnaast een tijdschrift als cadeau, daarover later meer.

Dit zijn een paar aantekeningen die ik maakte bij de pre-departure meeting van studenten die naar het buitenland gaan. Toen ik al die mensen zag die naar al die verre bestemmingen gingen, werd het écht. Ik ga echt!

Ha, kijk mij famous zijn! Ik was op zaterdag aan het werk toen er een meisje van Leijp foto’s kwam maken. Lees hun hotspot-lijst van Utrecht hier. Heel leuk dat Broodnodig er ook bij staat!

Op een avond sleepte ik huisgenootje Margo mee naar het zwembad om baantjes te trekken. Helaas had ik met m’n domme hoofd niet bedacht dat het zwembad dicht was… dus gingen we maar een willekeurige fietstocht maken. En die bleek best mooi te zijn, zo met ondergaande zon! Waar we waren? Geen idee.

Met Tessel had ik een bon voor een cocktail met shisha en een Marrokaans hapje bij Fezz. Ik had de ‘Marrakesh by Night’ cocktail, die mierzoet was, maar wel lekker!

Thuis introduceerde Margo het ‘condoometen’, oftewel: Spring Rolls! Het zijn hele dunne velletjes rijstpapier die je in heet water moet weken en vervolgens kunt vullen met alles wat je lekker vindt. Njomnjom! Rechts: ik ging stemmen tellen na de verkiezingen!

Aah, dit zijn fijne avondjes: vriendinnen, chocofondue, veel thee en een fijne film (Love, Rosie).

Een huisgenootje dat op zolder woonde ging verhuizen en haar kamer stond even leeg. Dat betekende: muziek maken! Alles galmde namelijk enorm, helemaal leuk. Samen met Margo en Jacco heb ik fijn gepingeld op de gitaar en liedjes gezongen.

‘Zullen we friettafel doen, maar dan met ijs?’ stelde Nina voor. Haha, top plan! Geen afwas namelijk.

Myrthe heeft allemaal fancy koffie-apparaten, dus je begrijpt dat ik graag een kopje koffie bij haar kom drinken (:

Links: Mijn eerste gepubliceerde stuk, jawel! Ik schreef eerder al stukjes voor de site van de Studenten Kortingskrant en nu verscheen er ook een stuk van mij op papier. Stiekem wel een beetje trots.  Rechts: ik maakte zelf sojamelk en voelde me een mega hipster.

Margo en ik besloten om een lijstje te maken met recepten die we nog willen uitproberen. Terwijl we dat deden kwam de ijscoman langs! Die rijdt hier dus elke avond rond, schattig hè?

Op de dag voor goede vrijdag ging ik naar Leeuwarden, waar Sanne-Roos studeert, met wie ik had afgesproken om een kroegentocht te doen. Vooral ook omdat ik niet geloofde dat het uitgaan daar leuk was haha… maar dat was het dus wel!

De week erop kwam m’n zusje logeren in Utrecht. We gingen onder andere spelletjes doen en biertjes drinken in café Flater en hele lekkere brownies bakken (met witte chocola erdoorheen…….)

Stiekem was ik dus drie weken vrij in april… zo’n luxe! Ik vertelde al eerder over mijn reisje naar Rome en verder ben ik bijvoorbeeld een paar keer op stap geweest en heb ik ook lekker in de zon gezeten met tijdschriften. En ook met…

…heel veel ijsjes! Links met Margo bij de Dom in de buurt, rechts met Soesja bij Yoghurt Barn. Mjam.

En ik ben weer aan het lezen; zo las ik bijvoorbeeld Mama Tandoori van Ernest van der Kwast en begon ik aan Paper Towns.

Koningsdag vierde ik in Arnhem. Dit was een heel random moment waarop wij opeens in een caravan belandden vol met spullen uit de seventies… Ik vond verder Arnhem niet super, de gemiddelde leeftijd was vrij laag en de hoeveelheid troep en dronken mensen vrij hoog.

Huisgenoot Jacco mocht op tour met z’n band Franky Age en Margo en ik gingen als groupies mee naar een van de optredens. Super leuk!

Daarna hielden we met de jaarclub een thuisblijfweekend, waarin iedereen in Utrecht bleef en we veel leuke dingen gingen doen. Zo gingen we naar een huisfeestje, naar het zwembad, maakten we tapas en hielden we een wijnproeverij. Als afsluiter gingen we bowlen en pannenkoeken eten.

En daarna was het Bevrijdingsdag! We gingen even naar het festival in Utrecht, waar Dotan optrad, wat cool was.

Met Moederdag besloot ik als soort van verrassing een dagje naar Groningen te gaan! Mama had zelf deze taartjes gemaakt, fancy hè?

En deze is alweer van Hemelvaartsdag! Margo en ik besloten we deze keer ‘met opzet’ een fietstocht te gaan maken (mama was trots). We fietsten richting Maarssen, zagen mooie kastelen en dronken onderweg ijskoffie.

 

De conclusie van deze meet my life is dus dat het leven leuk is <35 comments


  (May 18, 2015)

  Hahaha Mariek, je schrijft (en bent!) zo grappig! Ik moest heel erg lachen om ‘Helaas had ik met m’n domme hoofd niet bedacht dat het zwembad dicht was… dus gingen we maar een willekeurige fietstocht maken’ 😀  (May 18, 2015)

  Haha, wat ben je toch een grapjas! Net als Soesja hierboven al zegt 😉 Ik vind het super leuk voor je dat je naar Granada gaat, zoooo cool! En al die random dingen met huisgenoten en vriendinnen zien er zo gezellig uit.  (May 19, 2015)

  Natuurlijk staat Broodnodig erbij! 😉 Leuk zaakje!  (May 19, 2015)

  Leuk om te zien en zo leuk geschreven ook! 🙂 En ik wist niet dat je bij Broodnodig werkte! Ik kom een keertje eten (of gewoon koffie, kan dat daar ook?)!


  Marieke

  (May 20, 2015)

  Jaa leuk! We hebben hele lekkere koffie 🙂 🙂 🙂


Return to Top ▲Return to Top ▲