Fanilla.nl
2/1/18 | Posted in Persoonlijk

2017 in 4 ups en downs

Allereerst natuurlijk: gelukkig nieuwjaar! Ik had al beloofd dat ik een persoonlijk overzichtje van 2017 zou schrijven en bij dezen doe ik een poging…
 

2017 was niet per se zo’n jaar ik graag een lofzang over wil schrijven, zoals bijvoorbeeld over 2013. Er waren wel een aantal pieken, zoals mijn reis naar Indonesië in de zomer, maar het jaar bestond vooral uit, uhm, heuveltjes en kuilen.

Als ik terugdenk aan het afgelopen jaar, zie ik mij in een kruiwagentje over al die heuvels en kuilen denderen, geduwd door meneer stress en mevrouw twijfel. Soms bleef ik verrassend goed zitten in die kruiwagen, maar meestal wiebelde het aan alle kanten. Ik neem je mee door het jaar aan de hand van 4 ups en downs. De structuur is een beetje pessimistisch geworden, maar dat was niet de bedoeling en lees er vooral het positieve in, zou ik zeggen.


Up
: Ik studeerde voor het eerst een jaar niet…

Down: maar ik had geen flauw idee wat ik wilde met m’n leven

In 2016 heb ik mijn bachelor gehaald en ik keek er enorm naar uit om een jaartje geen tentamens te hoeven maken of stoffige teksten te hoeven lezen. Ik nam dus een tussenjaar, vooral ook om te bedenken wat ik wilde. In het leven, enzo. Dat denken werd uiteindelijk een beetje een dingetje. Want hoe meer ik ging nadenken, hoe meer vragen er ontstonden. Wat wil ik doen? Wat is het nut daarvan? Is er wel iets waar ik echt voor wil gaan? Waarom is de wereld zoals ‘ie is? Hoe ga ik daar ooit mijn plaats in vinden? (enzovoort, was echt leuk)

Down: Ik werkte me te pletter…

Up: maar ik ging ook naar Indonesië en dat was fantastisch

Ondertussen had ik qua werk niet echt een ideale situatie voor mezelf gecreëerd. Ik koos ervoor om een kantoorbaan bij Bol.com af te wijzen omdat ik dacht dat het me ongelukkig zou maken. Ik ben nog steeds blij dat ik dat heb gedaan. Maar helaas werd het niks met ‘serieus’ werk vinden en het gevolg was dat ik allerlei baantjes moest combineren. Ik rende de hele week van hot naar her om schoon te maken, yoghurtjes te bouwen, scripties na te kijken, enquêtes af te nemen, Spaanse les te geven en nog meer. Saai was het niet, maar een ideale situatie is anders natuurlijk. Helaas had ik echt elk baantje nodig om rond te komen. Toen dat eenmaal lukte kon ik gelukkig net genoeg geld sparen voor Indonesië!

Up: Ik slaagde in een lange afstandsrelatie…

Down: maar de relatie met mezelf was niet altijd zo gezellig

Door de week was het dus hard werken, maar de weekenden maakten veel goed. Martijn en ik slaagden erin om onze ‘lange’ afstandsrelatie (Utrecht-Antwerpen) te laten werken. Bijna elk weekend zagen we elkaar in Nederland of België en daar keek ik gedurende de week altijd naar uit. Lekker samen wakker worden en series kijken, door de stad struinen, uitgebreid koken… het was een mooi leven in het weekend. Af en toe duurde het langer voordat we elkaar weer konden zien en dan miste ik hem echt. Maar we made it! Die relatie zat dus wel goed, maar de relatie met mezelf was een beetje een ander verhaal. Daar werkte ik hard aan, maar daarover hebben jullie al meer kunnen lezen in de Lessen van mijn Tussenjaar.

Down: Ze waren niet altijd dichtbij, maar…

Up: ik had super veel fijne mensen om me heen

Echt, ik was en ben weer zo dankbaar voor alle mensen om me heen. Nog altijd zijn er de vriendinnen uit Groningen, de jaarclub uit Utrecht en ook bij Yoghurt Barn, waar ik vier dagen per week werkte, voelde ik me helemaal op m’n plek. En ik had fijne huisgenootjes, ook niet onbelangrijk. Nu ik in Antwerpen zit, moet ik voor mijn gevoel soms opnieuw beginnen. Natuurlijk zijn al deze mensen er nog, maar ze zijn niet in Antwerpen. Als er dan ook nog dierbaren ziek worden in Nederland, is het soms gewoon even allemaal stom.

Goed, het is vast duidelijk dat 2017 niet een super licht en luchtig jaartje was voor mij. Dat betekent natuurlijk niet dat het allemaal stom was, zeker niet! Het was hoe dan ook leerzaam allemaal. Toch kijk ik uit naar 2018 en ben ik benieuwd wat dit jaar allemaal met zich mee zal brengen.

 

Wat ik al weet is dat ik in 2018 voor het eerst in m’n leven stage ga lopen, bij een tijdschrift. Hopelijk vind ik daarna wél een bijbaan in Antwerpen. In 2019 (duurt nog even)  staat er zoals het nu lijkt een reis naar Zuid-Amerika op de planning en daar moet ik nog heel wat voor sparen. Na de zomer hoop ik ook te beginnen aan mijn masterscriptie en vanaf september gaan Martijn en ik samenwonen. Spannend, kom maar op met je feest, 2018!3 comments


  (January 3, 2018)

  Eerst: heel leuk om een keer een jaaroverzicht in zo’n andere vorm te zien! Wel jammer dat de insteek zo negatief lijkt inderdaad, want als je daar overheen leest, klinkt het best als een prima jaar 🙂


  Marieke

  (January 3, 2018)

  Jaa oeps, dat was niet helemaal de bedoeling haha. Heb er nu twee omgedraaid wat volgens mij een heel verschil maakt 🙂 Was inderdaad uiteindelijk best wel een prima jaartje!


  Christien

  (January 16, 2018)

  Heel mooi geschreven en ik wil je feliciteren met het feit dat je gaat samenwonen, super spannend!


Return to Top ▲Return to Top ▲