Fanilla.nl
29/12/17 | Posted in Overig

12 verhalen

Het jaar is bijna voorbij en de jaaroverzichtjes vliegen je waarschijnlijk om de oren. Ik doe graag mee aan het circus en heb besloten niet één, maar twee keer een overzicht van 2017 te maken. Vandaag deel ik mijn 12 favoriete blogposts van het afgelopen jaar, eentje per maand dus. Maandag kijk ik terug op hoe dit jaar voor mijn persoonlijk was en blik ik alvast vooruit op 2018.

 

Januari

Granada Guide – Wat je kunt zien en doen

granada guide

In januari ging ik samen met Martijn een weekje terug naar Granada, waar we in 2016 een halfjaar woonden. Na dit reisje vond ik het tijd voor een Granada Guide met tips voor wat je allemaal kunt zien en doen in deze fantastische stad. Eerder schreef ik ook al over waar je het beste kunt eten en drinken.

 

Februari

Tip in Antwerpen – Vreemdelingenmarkt

vreemdelingenmarkt antwerpen
In het eerste halfjaar van 2017 woonde ik nog in Utrecht, maar ik kwam al wel vaak in Antwerpen. Tijdens een van de weekendjes in deze stad, kwam ik op de vreemdelingenmarkt. Een markt in het centrum van Antwerpen, waar je producten van over de hele wereld kunt kopen. Ik schreef er een verslagje over!

 

Maart

De lessen van mijn tussenjaar #1 – inspiratie

Tijdens de eerste helft van het jaar was mijn tussenjaar nog in volle gang en het leek me leuk om te schrijven over wat ik allemaal meemaakte. Zo ontstond de reeks ‘De lessen van mijn tussenjaar’, met verhalen over inspiratie, rust en liefde. Mijn tussenjaar was niet bepaald wat ik er altijd van had gehoopt, maar ondanks dat heb ik er toch veel aan gehad.

 

April

Inspiratie – vrouwen die hun dromen volgen

nepal vlaggetjes

2017 stond in het teken van een zoektocht naar… tsja, waar niet naar eigenlijk? Mijn sleutels, mijn hart, dat soort dingen. Gelukkig werd ik tijdens de zoektocht geholpen door een aantal inspirerende vrouwen, waar ik een blogpost aan heb gewijd.

 

Mei

Tip in Utrecht – Language Café

zweeds leren utrecht

In Utrecht ging ik heel graag naar een café dat op woensdagavond werd omgedoopt tot Utrecht Language Café. Hier heb ik deels mijn Spaans geleerd, en vooral ook toffe mensen ontmoet van over de hele wereld. Ik moest er dus wel iets over schrijven!

 

Juni

Indonesië rondreis #2 – ‘lesgeven’ op een taalschool

Rond maart boekten Meike en ik onze tickets en in juni was het eindelijk zover: we lieten Nederland zes weken achter om drie Indonesische eilanden te ontdekken. Ik schreef er al een aantal keer over. Dit is het verhaal van onze ervaring met lesgeven op een schooltje. Op de foto zie je ons met Jouly, het dochtertje van de baas van de school.

 

Juli

De mooiste plekken op Bali: mijn 5 tips

beste plekken van bali

In juli waren we op Bali en Lombok. Het verslagje van Bali staat al online, daarin geef ik vijf tips voor de leukste plekken op dit eiland. Over Lombok ga ik ook nog schrijven!

 

Augustus

Recept – 2x zelfgemaakte vegaburgers

zelfgemaakte vegaburgers

Stiekem kwam er in augustus niets online, ik was veel aan het werk en blijkbaar was er even niet zoveel inspiratie. Daarom blik ik even terug op het recept voor twee vegaburgers, dat eerder dit jaar online kwam. Nu ik dit weer zie weet ik stiekem al wat ik morgen ga eten, hehe.

 

September

Tips voor een stedentrip Riga

riga citytrip

Ik september ging ik weer op reis! Deze keer iets dichter bij huis, namelijk naar Riga en Vilnius. Twee steden waar ik nog nooit was geweest, maar die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken! Ik nam mijn goede camera voor de verandering eens mee en maakte heel wat foto’s, die je terug kunt zien in de twee reisverslagen.

 

Oktober

Een droomreis naar Marokko

marokko hoofddoek

Oeps, ook in oktober schreef ik niets. De motivatie kwam pas echt terug in november, toen ik weer twee keer per week begon te schrijven. Daarom hierbij een terugblik naar mijn verslag van Marokko (2016), omdat dat stiekem een van mijn eigen favorieten is. Wat een awesome reis was dat!

 

November

Voer van Ver – Chinese Foeyonghai

chinese foeyonghai

Jaa… de zin, inspiratie en motivatie waren allemaal terug in november en dat was te merken. Niet alleen doordat ik weer regelmatig begon te schrijven, maar ook doordat ik opeens allerlei maffe ideetjes kreeg. Zoals de rubriek ‘voer van ver’, waarvoor ik deze Foeyonghai maakte.

 

December

5 verschillen tussen Nederlanders en Belgen

in belgie wonen

Tot slot schreef ik in december een stukje over de verschillen tussen Nederlanders en Belgen. Dat was waarschijnlijk het meest gelezen stukje van 2017, haha. Het lijkt me leuk om hier volgend jaar nog meer over te schrijven 🙂

 

Zo, dat was 2017. Hoewel ik niet altijd even fanatiek bezig was met bloggen, heb ik toch weer met plezier het een en ander uit het toetsenbord getoverd. Ooit (in 2010) begon ik met bloggen over beauty en fashion, maar uit dit overzicht blijkt dat ik de laatste tijd toch het liefst over reizen, eten en hotspots schrijf. Daar ga ik in 2018 mee verder! Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling <31 comment

    Itske

    (December 30, 2017)

    Leuk mariek!!


Return to Top ▲Return to Top ▲