Fanilla.nl
19/2/17 | Posted in Hotspots

happietaria utrecht

Afgelopen week kwamen twee vriendinnen uit Groningen een dagje naar Utrecht. De hele dag hebben we niets anders gedaan dan eten, drinken, praten en van de zon genieten. Als de natuur je een voorproefje geeft op de lente moet je die natuurlijk met open armen ontvangen!

 

We lunchten bij Broodnodig, dronken wat bij Meneer Smakers en Olivier en ‘s avonds aten we op een bijzondere plek. We pakten de bus naar Overvecht, waar je deze en volgende maand bij Happietaria kunt eten voor het goede doel.

 

happietaria doel

W A T   I S   H A P P I E T A R I A ?

Happietaria is een pop-up restauurant dat al twintig jaar ‘oppopt’ in Utrecht en andere Nederlandse steden. Het restaurant wordt gerund door vrijwilligers en alle opbrengst gaat naar het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar jongeren in Zimbabwe. Organisatie Tear wil daar de vaak kansarme jongeren helpen door seksuele voorlichting te geven en hen te leren om een eigen bedrijfje op te zetten. Overal in het ‘restaurant’, oftewel een zaaltje in een kerk, staan voorbeelden van jongeren die worden geholpen door het project van deze organisatie.

 

happietaria menu

 

W A T   S T A A T   E R   O P   H E T   M E N U ?

Op zo’n heerlijke vrije dag als deze besef ik des te meer hoe goed we het hier hebben, en daarom kwam ik op het idee om hier te gaan eten. Om iets heel kleins terug te kunnen doen. Ik bestelde de scholfilet en die smaakte goed! De kok himself kwam ons eten brengen, dat was leuk. Hij is zelf gepensioneerd en helpt elke avond mee in de keuken. Een paar andere highlights op de kaart: zalmtartaar, bietencarpaccio en boeuf bourguignon. Het is allemaal niet duur, dus als je zoals wij niet zoveel te besteden hebt is het geen probleem.

 

happietaria restaurant

Dit land heeft de hulp hard nodig. Vorig jaar werd er maar liefst 50000 euro opgehaald, dus hopelijk gaat het dit jaar net zo goed en kunnen er een heleboel bedrijfjes worden opgericht in Zimbabwe!

 

happitaria utrecht

 

Je vindt Happietaria Utrecht aan de Moezeldreef 400 in Overvecht. Lijkt het je leuk om er ook eens naar toe te gaan? Dan kan nog tot en met 15 maart.

 

 

P.s.: Ik heb de blog-inspiratie weer helemaal te pakken, eindelijk! Vanaf nu komt er elke week één uitgebreid artikel online en voorlopig is dat op zondag. Ik hoop de draad weer helemaal op te pakken en elke week vol enthousiasme een artikeltje te plaatsen. Oja, en gooi al je hersenspinsels maar in de reacties, vind ik superleuk. Tot snel!7 comments


  (February 19, 2017)

  Jeeej wat leuk!!! Ik ben benieuwd naar al je nieuwe artikelen 🙂  (February 19, 2017)

  Wauw wat een gaaf idee zeg! Ik kende Happietaria niet, maar het concept is supergoed. Ik wil graag eten als ik daar mensen mee help (oké, ook als ik er geen mensen mee help, nu klink ik echt heel verwend, maar ik houd gewoon van eten!). Snel naar Utrecht afreizen dus, of waar gaan ze hierna heen? Malou x  (February 19, 2017)

  Oeeeh dit klinkt heel leuk (en goed natuurlijk!) en ik ga daar ook nog eens heel heel dicht in de buurt wonen. Hier moet ik dus snel nog even heen 🙂 Leuk dat je weer lekker gaat bloggen!


  Marieke

  (February 19, 2017)

  @Malou haha klinkt herkenbaar, eten is ook mijn hobby! 😀 Zag dat je gaat studeren in Leiden, daar is op dit moment ook een pop-up restaurant! Mocht je daar toevallig nog komen 🙂


  Christianne

  (February 21, 2017)

  Wat leuk dat je daar bent geweest! Een paar vriendinnen van me zitten in het Management Team, we worden er binnen onze studentenvereniging mee doodgespamd haha. Blijft een super goed concept!  (February 26, 2017)

  Haha wat toevallig! Jaa dat kan ik me voorstellen… Was allemaal goed geregeld ook! 🙂  (February 23, 2017)

  Kende het nog niet, maar lijkt me een super leuke plek om n keer heen te gaan!! xo


Return to Top ▲Return to Top ▲