Fanilla.nl
14/11/17 | Posted in Hotspots

kolonel koffie

‘Je moet mee. Je hebt geen keuze.’

 
Ik dacht niet dat ik ooit naar een koffietentje gesleept zou hoeven worden, maar zaterdag sprak Martijn toch echt deze woorden uit. Het leven in Antwerpen had me de afgelopen dagen een beetje in m’n gezicht geslagen en het liefst zou ik de hele dag lekker veilig in bed series kijken.

Eerlijk, verhuizen naar een ander land is niet altijd alleen maar super leuk. Soms is het even kut. Soms moet iemand je even herinneren aan het feit dat een plons koffie in je maag veel, zo niet alles, weer goed maakt. En zo belandden we op zaterdagmiddag half 5 bij Kolonel Koffie.


 

Kolonel koffie

Het is echt waar. Als je met mij over straat loopt, en ik zie opeens een leuk koffietentje, dan ben ik even van de kaart. Grote kans dat je achterom kijkt en mij met m’n neus tegen de ruiten ziet staan. Als het koffietentje dan ook nog zó’n vette muurschildering heeft, kan het zijn dat ik opeens al binnen zit. Sommige tentjes hebben gewoon een enorme aantrekkingskracht! Dit alles had Martijn gelukkig al voorspeld, en dus stapten we er gewoon samen naar binnen.

Op deze zaterdagmiddag is het druk bij de Kolonel. Dat betekent dat we in eerste instantie pal naast de deur moeten zitten, maar al snel krijgen we een stel op het oog dat van plan is te vertrekken. We nemen hun plek in en genieten vanaf daar van écht goede koffie (ze branden ‘m zelf) en een super lekker kokos-chocolade gebakje.

Kolonel koffie vind je ‘op het Zuid’, een wijk naar mijn hart. Want: overal, maar echt overal waar je kijkt zie je de fijnste koffiebars, restaurantjes en bars. De eerste keer dat ik hier kwam, ben ik heel smooth met m’n fiets aan de hand héél langzaam rondjes gaan lopen om bij elk tentje naar binnen te kunnen gluren. Kolonel koffie had ik toen nog niet gespot, maar ik ben blij dat ik er m’n bed voor ben uitgekomen! Haha.

 

En zo merk ik weer: een van de basisingrediënten voor mijn geluk is stiekem gewoon koffie. Goede koffie.

 

Kolonel Koffie is elke dag behalve zondag geopend. Het adres is Montignystraat 51.

Wil je nog meer tips voor goede koffie in Antwerpen? Hou dan deze pagina in de gaten.2 comments

  Karen

  (November 17, 2017)

  Ik drink geen koffie maar door deze post wilde ik spontaan vertrekken naar deze plek! Ik hoop er binnenkort eens langs te gaan. Hopelijk hebben ze ook chocolade melk!


  Marieke

  (November 18, 2017)

  Aah wat leuk! Ik wilde voor je opzoeken of ze ook chocolademelk hebben, maar ik kan het helaas niet vinden haha. Vast wel! 😀


Return to Top ▲Return to Top ▲