Fanilla.nl
11/12/16 | Posted in Hotspots

koffieklap

Waar ik eerst, laten we zeggen, één keer per twee jaar naar Antwerpen ging, kom ik er nu om de week. En elke keer ontdek ik weer iets nieuws in deze mooie stad. Een voorbeeld is het café Koffieklap, in de buurt van de Paardenmarkt. Het café heeft als slogan ‘eerlijke koffie en eerlijke kansen’. Benieuwd naar het verhaal? Lees dan verder!

koffieklap antwerpen


Koffie met een goed verhaal

Koffieklap is onderdeel van Cherut, een organisatie die meisjes en vrouwen helpt te ontsnappen uit de prostitutie van Antwerpen. De volledige opbrengst van het café gaat naar hulp voor deze meisjes en sommigen komen ook werken in het café.

Alleen dat al is reden genoeg om te komen, maar… ze hebben er ook nog echt goede koffie. We dronken er slow coffee, a.k.a. filterkoffie, en cappuccino. Allebei de koffies kwamen in een hele grote kop (of, in Martijns woorden, ‘ne fameuze bokaal’). En allebei smaakten ze zoals je wil dat je koffie smaakt. Oja, en we kregen er een speculaasje bij, dus… helemaal goedgekeurd!

koffieklap cafe

Ze hebben ook smoothies, taarten, broodjes en meer. Ik was m’n goede camera vergeten, maar ik denk dat je ook nu wel een beetje een beeld krijgt van hoe het er van binnen uit ziet. Het is een kleine, gezellige plek met een fijne rustige sfeer. Ik denk dat ik hier vaker ga komen!

 

Ik heb nog een hele lijst aan leuke plekken waar ook graag ik heen wil gaan in deze stad, maar tips zijn altijd welkom. Dus weet jij een plek die ik niet mag overslaan, laat het maar weten!

 

Koffieklap is open van dinsdag t/m zaterdag van 10-18u. Het adres is Klapdorp 41 in Antwerpen. Wil je meer lezen over leuke koffietentjes in Antwerpen? Hou dan deze pagina in de gaten!

 4 comments


  (December 12, 2016)

  Wauw wat een tof concept zeg!! Echt super leuk, daar wil je toch zelfs heen als de koffie smerig is?! 😉 Ben je wel eens bij pasta hippo vino in de wijnbar geweest?? Dat is ook echt een fijne plek vind ik altijd  (December 13, 2016)

  Haha, dit is echt hetzelfde social enterprise concept als het brunch tentje waar ik werk! Klinkt heel fijn 🙂 Ik ben al een hele tijd niet in Antwerpen geweest maar vorige keer heb ik geluncht bij Cafe Perruche en dat was echt super lekker!! En zooo leuk dat je weer blogt chica!


  Marieke

  (December 14, 2016)

  @Marieke Haha misschien dat ik er dan een theetje zou bestellen 🙂 🙂 en aah vet leuk, thanks voor je tip!


  Marieke

  (December 14, 2016)

  @Soesja Echt! Als ik in Amsterdam ben kom ik langs 😀 En dankjewel voor je tip 🙂 en je enthousiasme hihi


Return to Top ▲Return to Top ▲