Fanilla.nl
8/1/18 | Posted in Hotspots

caffenation

“The king of coffee, the shah of chai, the monarch of mocha”

 

“De moeder van alle koffiehuizen”

 

“De überkoffiebar”

 

Hoppa, dat zijn binnenkomers he? Het zijn zomaar wat termen die ik vond toen ik eens googlede op Caffènation, blijkbaar HET café van Antwerpen. Ik wilde natuurlijk absoluut weten of het er echt zo geweldig is, en dus kon ik niet anders dan de proef op de som nemen. Ik ging langs voor een überkoffie.

antwerpen koffietentjes

Toen we nog buiten het café stonden, zag ik een bordje. Op dat bordje stond een boodschap en tevens een soort waarschuwing. Ik las: ‘We serveren hier géén gewone koffie’. Allez, dat is hier dus een hipstercafé!

Mijn compagnon had het bordje niet gezien en bestelde daarom voor ons één cortado en één gewone koffie. Tot zover het gezellige gesprek met de barista, haha.

Nu denk je waarschijnlijk: dat goedje, in die achterste beker, dat lijkt toch verdacht veel op gewone koffie. Mee eens. Ik ga je eerlijk zeggen dat ik eigenlijk ook nog steeds niet weet wat ze bedoelen. In ieder geval is het duidelijk dat de barista’s van Caffènation hun eigen bonen roosteren, en daar écht werk van maken. Dat proef je, met name de smaak van de zwarte koffie was bijzonder. We vonden het bijna meer op thee lijken dan op koffie, met een frisse sinaasappelige ondertoon. Minder sterk dan – ik durf het bijna niet te zeggen –  gewone koffie, maar ik vond het echt lekker!

Binnen hangen overal zwart-wit portretten van random mensen, vond ik cool.

In het café, dat van binnen veel groter is dan het buiten lijkt, mag je koekjes en (munt)water zelf pakken en koffie bestel je ook aan de bar. Ik denk dat ongeveer 80% van de aanwezigen op hun laptop aan het werk waren en dat kan ik wel begrijpen. De sfeer is fijn en je wordt er op een goede manier met rust gelaten. Als je van plan bent om er een dagje te gaan werken, moet je wel een beetje fan zijn van rockmuziek, want dat staat op. De hele dag.
 

One drug, one nation, one caffènation is de slogan van dit café. Als koffie je drug is, en je op zoek bent naar méér dan je standaard bakje, zou ik zeker eens een kijkje nemen! 

 

Wil je meer tips voor goede koffie in Antwerpen? Hou dan deze pagina in de gaten!4 comments


  (January 9, 2018)

  hmmm klinkt echt als een heel fijne plek haha. Enne ik ken wel heel erg de irritatie ‘1 koffie alsjeblieft.’.. Wat voor een koffie dan?! jij niet?


  Marieke

  (January 9, 2018)

  Jaa die irritatie ken ik zeker!! Maar 1 koffie of ‘1 gewone koffie’ vind ik toch nog weer een verschil geloof ik ofzo, haha. En het ligt ook gecompliceerd want volgens mij hebben ze geen americano en alleen fancy filterkoffie. In ieder geval, het is duidelijk dat ik niet meer on top of my game ben in de koffiewereld haha, shit! 😀  (January 9, 2018)

  Hee dit zit ook in Amsterdam!! Ik ben er nog nooit geweest maar hoor er wel altijd goede dingen over, had inderdaad ook wel eens gehoord dat het uit België kwam. Klinkt heel fijn, die cortado ziet er ook echt mega goed uit.


  Marieke

  (January 9, 2018)

  Aah ja dat las ik al! Laat maar weten als je er bent geweest, ben ik wel benieuwd naar 🙂


Return to Top ▲Return to Top ▲