Fanilla.nl
27/11/17 | Posted in Hotspots

crumbles & beans antwerpen

In een klein straatje achter een groot plein, net buiten het centrum van Antwerpen, zit een verborgen koffietentje. Je moet goed opletten, want voor je het weet loop je er voorbij.

De plek herken je aan de uit de hand gelopen klimop, die meer opvalt dan de woorden ‘Crumbles & Beans’ op de ruiten. Loop je er naar binnen, dan lijkt het alsof je terecht komt in een woonkamer waar de koffie klaar staat en de taart vers is gebakken. Een openbare woonkamer dan, want er zit al een moeder met dochter te lunchen en aan de lange tafel praat een groep Marokkaanse mannen elkaar bij.


Ontbijten tot 17:00

Op een groot krijtbord is met krullende letters geschreven wat ze allemaal achter in de kleine, open keuken voor je kunnen maken. Als ze iets vergeten waren op te schrijven, is het er later gewoon bijgekrabbeld.

Ontbijten kun je hier tot 17:00 (!) en de keuze varieert van heel gewone bruine boterhammen tot verrassende acaï bowls en havermout met superfoods. Onder het krijtbord, dat midden in de zaak staat, kun je zien welke taarten en cakes er die dag gebakken zijn. Over verleiding gesproken…


Een vrolijk zootje

Het interieur van deze ‘woonkamer’ bestaat uit een mengelmoes van alles wat de eigenaresse er leuk uit vond zien (denk ik). Het resultaat is dan ook een vrolijk bijeengeraapt zootje. Toen ik foto’s zag op internet leek het een beetje kitscherig en dat is het eigenlijk ook wel, maar het past.

Ik kwam hier natuurlijk om een koffietje te drinken (en te studeren) en om eerlijk te zijn had ik geen hoge verwachtingen. Bagels, uhm, Crumbles & Beans heeft niet het uiterlijk van de standaard hipstertent, waarvan je weet dat er goede koffie zal zijn. Maar, ik was positief verrast! Jet (op de foto) ging voor een ijsthee en die viel ook in de smaak.

De keren dat ik hier kwam was het niet te druk en niet te rustig: perfect dus om een middagje te studeren of gewoon koffie te komen drinken. (En je vol te stoppen met taart en koekjes). De mensen aan de andere tafeltjes zijn voor mijn gevoel vooral buurtbewoners, met verschillende nationaliteiten. Toeristen komen hier niet zo snel. Een groot voordeel is dat dit café op zondag open is, dat is in Antwerpen echt uitzonderlijk.

 

Ben je een weekendje in Antwerpen en wil je ook op zondag iets doen? Dan kun je een koffietje bij Crumbles & Beans bijvoorbeeld combineren met een bezoek aan het MAS. Dat is een museum in de buurt met tien verdiepingen, waar je sowieso gratis naar binnen mag om het uitzicht over de stad te bewonderen.

 

Wil je meer tips voor goede koffie in Antwerpen? Hou dan deze pagina in de gaten!3 comments


  (November 27, 2017)

  Super leuk de reviews van de koffiebas. Ik ben zowel al in Crumbles & Beans als Kolonel Koffie geweest. Ik woon in Antwerpen dus mocht je eens zin hebben om iets te gaan drinken, laat maar weten 😉


  Marieke

  (November 27, 2017)

  Hee, wat leuk! Ik zal je morgen eens een berichtje sturen 😀  (November 28, 2017)

  Super! Heb je ook gevolgd op Instagram! Misschien gaat babbelen daar makkelijker 😊


Return to Top ▲Return to Top ▲