Fanilla.nl
13/9/15 | Posted in Food, Hotspots

Koffie met melk, of eigenlijk ‘van gemende afkomst’: dat is wat kopi susu betekent…

 

maar in  Utrecht heeft het nog een betekenis, het is er namelijk ook een café. In dit café in Lombok kun je onder andere terecht voor Indische thee en koffie en als je trek hebt een Indische high tea. Tessel en ik wonnen afgelopen zomer zo’n high tea en vandaag vertel ik jullie wat ons werd voorgeschoteld.

Maar laten we bij het begin beginnen, want ik hoor je je afvragen hoe je een Indische high-tea wint. Is wel een beetje random inderdaad.

 

Tessel en ik waren deze zomer mama’s bij de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), wat inhield dat we een groepje onder onze hoede kregen en daarmee een week lang leuke dingen deden in Utrecht. We namen ons groepje ook mee naar een informatiemarkt. Bij het kraampje van de Vinderij kon je op de foto met een (uitgeprinte) theekan, kopjes en koekjes. De meest originele foto won en blijkbaar was dat die van ons, haha.

 

En zo belandden we een tijdje later dus bij Kopi Susu in de wijk Lombok. Het is natuurlijk niet toevallig dat het café in deze wijk zit en er schijnt dan ook een gemixt bezoek te komen. We hadden een tafeltje gereserveerd en werden verwelkomd door een aardige jongen die ons wat vertelde over de geschiedenis van het café.

Daarna begonnen we aan alle liters thee. Onze favorieten: witte bloesem met appel en Rooibos Orange Lemon Lime.

En daarbij probeerden we een aantal Indische hapjes uit! Hierboven zie je pasteitjes, minibroodjes bapao en kokosbolletjes (klepon) die openknapten in je mond. Tenminste, dat was de bedoeling…

Ook kregen we allebei een stukje spekkoek en kue lapis, een soort cake gemaakt van gestoomde laagjes rijstemeel. De felle groene en roze kleuren die je op de foto ziet komen door het rozenwater en de pandan die erin worden verwerkt. Wij vonden vooral de spekkoek heel lekker!

Bij Kopi Susu kun je trouwens meer dan alleen iets drinken of eten; op vrijdagavond worden er vaak culturele activiteiten gehouden en om de week is er een expositie in het café.

 

Zonder de UIT waren we hier misschien nooit gekomen en dat zou jammer zijn, want het was heel leuk! Ben je nieuwsgierig gevonden? Je vindt het café aan de J.P. Coenstraat op nummer 69.2 comments


  (September 13, 2015)

  Dit klinkt goed! Een keertje wat anders dan normaal. Super leuk dat jullie het met die geniale foto gewonnen hadden.  (November 16, 2015)

  Wow dat ziet er heel leuk uit! En wat een lieve foto’s!

  Gr, Nikki
  http://www.Sukhi.nl


Return to Top ▲Return to Top ▲