Fanilla.nl
11/12/15 | Posted in Food

speculaas pompoen snack
 
De tijd van Halloween, 11 november en gekleurde bomen lijkt officieel voorbij te zijn, en daarmee ook het pompoenseizoen. Maar daar trek ik me niks van aan, want pompoen kan ik elke dag eten! Dit receptje mag dan ook zeker niet ontbreken in deze serie. Met herfstig, druilerig weer is er niets fijner dan thuis met een kop thee onder een lading dekens te kruipen, vinden jullie niet? Deze speculaas / pompoen snack komt je daar bij vergezellen!  

 
speculaas pompoen snack
 
speculaas pompoen snack
 
 


 

WAT HEB JE NODIG?

 

Een keukenmachine of blender

1 handje walnoten of pecannoten

1 handje amandelen

8 gedroogde dadels

Ongeveer 1/6 pompoen

50 gram havermout/havervlokken

50-70 ml kokoscrème (Go-Tan)

kokosrasp (om de balletjes in te rollen)

honing of agavesiroop

2 theelepels speculaaskruiden

 

 

HOE MAAK JE HET?

 

1. Laat alle noten even weken in lauwwarm water. Snij de pompoen in stukjes en kook deze tot ze goed zacht zijn geworden.

 

2. Doe de noten in de blender en mix totdat er een pasta ontstaat. Doe dan het havermout en de speculaaskruiden erbij en mix nog heel even. Pak een grote kom en doe alles hierin. Mix ook de dadels tot een pasta en voeg dit bij de notenpasta in de kom.

 

3. Laat de kokoscrème smelten. Als je de crème van Go-Tan gebruikt kun je heel makkelijk één van de drie zakjes in het pannetje met pompoen doen en ‘m heel even mee laten koken.

 

4. Giet de pan met stukjes pompoen af. Doe de stukjes in de blender mix even kort. Het is belangrijk dat je niet teveel pompoen toevoegt aan het geheel. Ik ben niet zo goed met hoeveelheden opschrijven… laten we zeggen dat je twee shotglaasjes pompoen nodig hebt.

 

5. Pak de kom met noten, havermout, dadels en pompoen erbij. Voeg 3/4 van het zakje gesmolten kokoscrème en één shotglaasje agavesiroop/honing toe en roer alles door elkaar. Van dit mengsel ga je zo balletjes draaien. Als geheel te droog is kun je de rest van de kokoscrème erbij doen. Als het juist nog te plakkerig is kun je er wat extra havermout bij gooien.

 

6. Nu ga je dus balletjes maken! Als je dat hebt gedaan pak je een bord waar je wat kokosrasp op strooit. Daar rol je alle balletjes even doorheen. Laat de balletjes vervolgens een uurtje afkoelen in de koelkast en ga los!

 


 
 

speculaas pompoen snack

 

Eet smakelijk!

 

(en zie ook het vorige herfstrecept: kastanje pannenkoekjes)4 comments


  (December 12, 2015)

  Klinkt goed! Lekker herfstige variant op die alleen met dadels. Ik ga het receptje even onthouden!  (December 17, 2015)

  Dit klinkt goed zeg!!  (December 18, 2015)

  […] Fanilla deelt een recept voor een speculaas-pompoensnack. Ik hou van pompoen en ik hou van speculaas dus dat recept moet wel lekker zijn! Hij gaat op mijn […]  (December 19, 2015)

  Oh wauw, dit lijkt me echt mega lekker!


Return to Top ▲Return to Top ▲