Fanilla.nl
11/9/14 | Posted in Food

Zoals jullie weten ben ik fan van gezonde ontbijtjes en deze zomer stond met stip op nummer één: smoothies! De buren vonden het wat minder (ik leende de staafmixer van een huisgenootje die een geluid maakt alsof je de muur aan het slopen bent…), maar dat nam ik even op de koop toe. Vandaag laat ik jullie een aantal van mijn creaties zien.

Forest fun – De smoothie op bovenstaande foto heb ik het vaakst gemaakt, omdat hij makkelijk én voedzaam én lekker is (jaja). Wat erin zit? Bosvruchten uit zo’n doosje bevroren fruit, wortel, een banaan, een beetje havermout, lijnzaad en soyamelk (maar gewone melk of een ander soort melk kan natuurlijk ook). Door de havermout wordt het een compleet ontbijt waar je best een tijdje op vooruit kan. Vaak drink ik er nog een beker thee met citroen bij.


IJsfeestje: Deze zomer probeerde ik ook iets wat ik al heel lang wilde: ijs als ontbijt! En, geloof het of niet, dit ijs is gemaakt van alleen bevroren banaan en frambozen. Je staafmixer of blender zal even protesteren, maar dan heb je ook wat. Met als versiering een handje gojibessen, bramen en chiazaadjes (ik lijk nu echt een enorme healthfreak maar het zag er vooral leuk uit haha). Echt een feestje om mee wakker te worden!


Bietensap: Dit sapje is gemaakt met de CJE500E juicer van Cuisinart, die ik deze zomer kreeg om te testen. De juicer vangt al het vruchtvlees op in een aparte bak, waardoor je hele heldere sapjes krijgt. Hier boven zie je het sap van 2 peren, een handje pruimen, 2 bieten en een beetje citroensap. Ik moest even wennen aan het feit dat je niet alles van het fruit /de groente gebruikt, waardoor je relatief veel ingrediënten nodig hebt en achterblijft met een heleboel fruitpulp. Dat vind ik een nadeel aan het juicen, maar het voordeel is dat je echt sap krijgt zonder velletjes en dingetjes. Deze ingrediëntencombi was mijn favoriet!


Groene drap – Jongens, ik heb me ook eindelijk gewaagd aan de groene smoothie. En ik moet zeggen, ik ben nog niet erg enthousiast. Ik wist wel dat de smoothie er niet al te appetijtelijk uit zou gaan zien, maar ook de smaak was niet geweldig. Deze smoothie bestaat uit mango, spinazie, avocado en sinaasappel. Ik moet wel zeggen dat ik een beetje een gekke verhouding had gekozen (te veel sinaasappel, te weinig mango), dus ik denk dat ik hier nog even op moet oefenen. Ziet er… bijzonder uit hè?

 

Als jullie nog goede groene-smoothie-ideeën hebben (of andere hemelse combinaties), dan hoor ik het graag! (En jaa, ik ga nu echt proberen weer wat regelmatiger te plaatsen…….)8 comments


  (September 11, 2014)

  Oeh, dit ziet er echt zó lekker uit!  (September 11, 2014)

  Zo leuk weer een artikel van je te lezen!! Ik dronk afgelopen zomer bij een juice bar in Londen een groen sapje met (even opzoeken) ananas, komkommer, appel, boerenkool, citroen en gember. Dat was echt héél erg lekker, dus misschien een variatie daarop? Ik heb afgelopen zomer heel vaak yoghurtijs (uhum, gewoon griekse yoghurt in de vriezer) als ontbijt gegeten en dat was ook zo lekker 🙂  (September 11, 2014)

  Lekker! Ik ben zo gewend aan groene smoothies dat ik ze er eigenlijk gewoon lekker uit vind zien nu 😉  (September 11, 2014)

  De eerste twee lijken me heerlijk!  (September 12, 2014)

  lekker 😀  (September 12, 2014)

  Wat leuk al die sapjes! Ik vind ze er altijd zo leuk uitzien en het lijkt mij heel leuk om te maken!
  Liefs, Tessa


  itske

  (September 14, 2014)

  Ziet er lekker uit!! Ik doe ook best vaak kiwi in een smoothie!  (September 18, 2014)

  Haha, ik moest al grinniken bij de inleiding van dit artikel (ik zie het helemaal voor me hoe jij super serieus met die monster-staafmixer een smoothie maakt…) Al deze smoothies zien er ZO chill uit! Vooral die roze, haha. Ik mis je artikeltjes meid, dus leuk om weer eens iets te lezen 😀


Return to Top ▲Return to Top ▲