Fanilla.nl
23/11/13 | Posted in Food

recept voor gezonde koekjes

Mijn laptopje heeft het helaas echt begeven… Dat is niet alleen onhandig in verband met de studie (brr, er is niks ergers dan in de ub op een computer opdrachten te moeten maken… die stilte!), maar helaas is het vanwege die reden hier ook wat stiller. Om toch even een update te plaatsen (via mijn telefoon) geef ik jullie vandaag een klein receptje voor een lekker en gezond koekje!

Hoe maak je zo’n gezond koekje?

Toen ik laatst weer eens een ‘koekjesdrang’ had, bedacht ik me: waarom probeer ik niet eens zelf een gezond koekje te maken?

En dat deed ik! Wat je nodig hebt voor dit koekje is een handje dadels, een kopje havermout, een scheutje melk, een beetje kokosolie of -boter en (eventueel) walnoten of andere noten. Voor de ‘topping’ gebruikte ik een beetje kwark en wat gojibessen, maar dat kun je ook achterwege laten.

 

Wat je doet is eigenlijk heel simpel: je vult een pan met een klein laagje water en doet hier de dadels bij. Vervolgens breng je dit aan de kook en roer je steeds door de dadels, totdat het een papje is geworden. Vervolgens voeg je de kokosboter hier aan toe. Dit roer je even en dan voeg je als laatst de havermout, de melk en de stukjes walnoot toe. Het geheel laat je even pruttelen.

Dan giet je het prutje uit de pan over in een klein ovenschaaltje. Deze zet je ongeveer een halfuurtje in de oven op 180 graden. That’s it! Je zit trouwens echt bomvol na zo’n koekje, wat dat betreft kun je het beter als lunch eten. Ook kun je bijvoorbeeld het recept verdubbelen en meerdere kleine koekjes maken, zodat je wat koekjes kunt bewaren.

 

De smaak van een koekje, maar dan met ‘goede’ ingrediënten… dat beviel me wel! Ik heb dit koekje inmiddels al vaker gemaakt en ben ook variaties aan het bedenken. Hebben jullie nog een ander leuk en gezond idee?12 comments


  (November 23, 2013)

  Ah, dit lijkt me best wel lekker! Als ik ooit iets minder lui ben dan nu zal ik het proberen 🙂 Superkut van je laptop trouwens, ik zou echt niet zonder kunnen..  (November 23, 2013)

  Lijkt me echt heel erg lekker <3 zo stom dat je laptop dood is! Ik kijk nu alweer uit naar veel artikeltjes van je (en je verslag van Stockholm)  (November 23, 2013)

  Lijkt me lekker! Jammer dat je laptop het heeft begeven.

  Keep on bloggin’,
  Summer  (November 23, 2013)

  Wat balen dat je laptop stuk is 🙁 Wel leuk dat je nog steeds een postje plaatst. Lijkt me een erg lekker koekje. Ik heb hem geliked op bloglovin’ zodat ik hem makkelijk kan opzoeken en later een keertje kan maken. Liefs  (November 23, 2013)

  Klinkt goed! Ik houd alleen niet zo van noten ;). Balen trouwens dat je laptop het niet doet.  (November 23, 2013)

  Ah wat een leuk recept. (Kunnen recepten leuk zijn?) Ik denk dat dit ook lekker is als je er vruchtenyoghurt overheen doet 😉  (November 25, 2013)

  Oeh dat is ook een goed idee! Ik ga het onthouden 🙂


  Elien

  (November 23, 2013)

  Ik zag jou vanmiddag in Utrecht! 🙂 je liep met een jongen en ik durfde je niet aan te spreken hihi. Maar leuk om je eens in het echt te zien! Ik was trouwens in Utrecht vanwege de open dag van de universiteit 😉  (November 25, 2013)

  Wat grappig! Ik hoop dat je een leuke studie gevonden hebt 🙂 Ik had het juist heel leuk gevonden als je me had aangesproken hoor!  (November 23, 2013)

  Wat leuk zo’n receptje! Hopelijk krijg je snel een nieuwe laptop. 😀  (November 25, 2013)

  sounds jummy! Toch eens proberen!


  Lisa

  (February 2, 2014)

  Ik ben ze nu aan het maken, ze zitten op dit moment in de over. Ik heb er trouwens nog een theelepeltje cacao bij gedaan. Mmm dat word smullen zo haha


Return to Top ▲Return to Top ▲