Fanilla.nl
27/11/15 | Posted in Food

kastanje pannenkoekjes

Om eerlijk te zijn gebruikte ik afgelopen weken de keuken als excuus. Als excuus voor de talloze koude dagen en alle regenbuien waaraan nooit een einde leek te komen. Als excuus voor de vele uren scriptie prime time en dus de ontelbare neigingen om mijn laptop door de wc te spoelen. Alles was een reden om de keuken in te vluchten om troostvoer te maken.

 

En als je dan zoals ik de godganze tijd lekkere dingen staat te bakken, dan kan je er maar beter voor zorgen dat die dingen ook nog enigszins gezond zijn. Zelf volg ik op dit moment het FODMAP-dieet voor m’n spastische darm waarvoor ik een heleboel dingen zoals tarwe en lactose achterwege moet laten. Kut? Vrij.

Maar ik vecht terug met een serie aan ‘herfstrecepten’ die ik voor jullie en uiteraard mezelf heb gemaakt. Deze recepten zijn relatief gezond en wie straks nog zegt dat gezond niet lekker kan zijn krijgt een persoonlijke hagelbui van mij op z’n dak (:

pannenkoek kastanjemeel

Vandaag dus het eerste receptje: kastanje pannenkoekjes! Dit is eigenlijk een variatie op de welbekende banaan-ei pannenkoekjes, maar dan met een kastanjemeel en een beetje melk. Het kastanjemeel zorgt ervoor dat de pannenkoeken een betere structuur krijgen en stiekem ook iets beter smaken.

 


 

WAT HEB JE NODIG?

1 kleine banaan

2 eieren

50 gram kastanjemeel

50 ml melk naar keuze (ik gebruikte sojamelk)

kaneel (zoveel als je wil)

een snufje zout

 

En voor de topping:

Handje frambozen

Handje walnoten

Suiker naar keuze (ik gebruikte maïsstroop)

 

 

HOE MAAK JE HET?

1. Prak de banaan en mix ‘m met de eieren

2. Voeg het meel, de kaneel en het zout toe, mix

3. Voeg de melk toe, mix

4. Pak twee pannen en giet in beide kleine rondjes beslag

5. Bak de pannenkoekjes in ongeveer 10 minuten gaar, draai ze af en toe om

6. Klaar! Nu kun je ze versieren met een topping die je blij maakt.

 


 

Oftewel, het is super makkelijk en snel te maken! Ik vind het zelf lekker met framboosjes en walnoten, maar in principe kun je er verder alles mee doen wat je wil. Ook lekker is om van de frambozen en walnoten een sausje te maken en die in plaats van de stroop eroverheen te mieteren.

 

Eet smakelijk!

 

p.s. ik probeer minder perfectionistisch te zijn dus die ‘pannekoekjes’ in de eerste afbeelding laat ik lekker staan, kusjes6 comments


  (November 27, 2015)

  Oeh jammie, dat ziet er echt te lekker uit <3  (November 27, 2015)

  Mmm, klinkt echt heerlijk! Ben echt gek op kastanjes.  (November 28, 2015)

  Omnomnom. Ik heb dus nog nooit iets met kastanjes gegeten en ik zou dan ook niet weten hoe dit smaakt. Maar het is vast goddelijk, want anders zou jij (de food queen) het niet delen op je blog right?


  Marieke

  (December 1, 2015)

  Hahaha food queen… maarr als het smerig was geweest had ik het niet gedeeld inderdaad! (y)  (November 29, 2015)

  Ohh, wat grappig dat je dat met kastanjemeel maakt! Maak je de meel zelf of koop je die ergens? Ik maak altijd banaan en ei pannenkoekjes met 1 banaan en twee eieren, easy as that!


  Marieke

  (December 1, 2015)

  Jaa die maak ik ook wel eens, zo lekker en makkelijk! Het kastanjemeel komt van de Ekoplaza. Poepduur maar het was in de aanbieding haha (:


Return to Top ▲Return to Top ▲