Fanilla.nl
20/7/15 | Posted in Food, Hotspots

Hier in Utrecht hoef je maar op of om te kijken of je ziet er weer één. Nee, ik heb het niet over studenten, of hipsters, of fietsers die door rood rijden. Ik heb het over lunchtentjes!

 

De laatste jaren schieten ze als paddenstoelen uit de grond en ik, onbeschaamd vreetzakje, heb daar totaal geen problemen mee. Sterker nog, ik wil ze allemaal bij langs! Dat ga ik doen ook, en jullie neem ik (een soort van) mee. De komende maanden houden we een challunch! Credits voor de naam gaan trouwens naar vriendin Nina, haha. Om de concurrentie eerlijk te houden, deel ik de deelnemers op in drie categorieën:

 

 1. Lazy Linda. Heb je zin om, bijvoorbeeld op een regenachtige dag, eindeloos ergens rond te blijven hangen? Dan is dit je plek!
 2.  

 3. Snelle Jelle. Ben je onderweg en heb je weinig tijd? Of heb je een perfecte plek in het park, bij de gracht, of waar dan ook ontdekt? Dan moet je hier zijn, want hier kun je je lunch meenemen.
 4.  

 5. Terrasbas. Schijnt de zon? Verplaats je dan naar hier, want zon = lunch op een terrasje natuurlijk.

 

Wat de lunchtentjes allemaal gemeen hebben is dat je er voor minder dan 10 euro kunt lunchen. Na een paar edities zal ik terugkijken en mijn favorieten bepalen. Benieuwd naar de deelnemers van deze keer? Lees dan verder!

 

Hooi

Hooi is zo’n tentje waar je duizend keer langs fietst en dan elke keer denkt: hier moet ik ooit heen. Tijdens de 1001-ste keer kwam het er eindelijk van, want ik had er afgesproken met Lizzy! Het was er de perfecte dag voor: buiten regende het, binnen bemachtigden we het tafeltje bij het raam en zaten we lekker warm.
 

Bij Hooi is bijna alles wat je eet verbouwd in de omgeving. Dat maakte dat broodje geitenkaas met bieten-mierikswortel extra speciaal, net als de courgettesoup. We besloten de soep en het broodje te delen en ook een toetje te nemen:

 

en wel, een brownie <3 De sfeer binnen was heel fijn en we hebben er dan ook een hele tijd doorgebracht. Een echte Lazy Linda dus!

 

Oké, een korte samenvatting:

– Prijs: per persoon was het denk ik wel wat meer dan 10 euro, maar I blame de brownie

– Kwaliteit: top! Heerlijk vers brood met fancy beleg en ook de soep was echt lekker

– Service: niet alleen de naam is lief, maar ook het personeel en het plankje waar ze dingen op serveren

– Minder: het kan binnen wat lawaaiig zijn als het druk is en Hooi zit niet echt in het centrum

 

Conclusie: dit is een aanrader als je van lekker brood en gezellige drukte houdt! (en een fiets hebt)

 

 

Anton’s Bar

Over naar de Snelle Jelle van deze keer: Anton’s (tosti)bar! Voor als je je afvraagt wie Anton is: Anton staat ook wel bekend als meneer Sinkel en deze tostibar is dan ook onderdeel van de bekende Winkel van Sinkel. Het is een soort ‘afhaalbroertje’.

 


Aan het interieur kun je wel zien dat deze bar bij de Winkel van Sinkel hoort: de kroonluchters van wijnglazen vallen meteen op. Achter de bar stond een lieve jongen die erg geduldig was met mijn keuzestress. Want: een hele tosti zelf samenstellen is natuurlijk een enorme opgave. Zoveel keuze kan ik niet helemaal aan, geloof ik.

Uiteindelijk ging ik voor een tosti van bruin brood met pesto, mozzarella en zongedroogde tomaat. Nom!

 

– Prijs: als ik het me goed herinner was deze tosti €4,25. Dat kon mijn studentenportemonnee nog wel missen.

– Kwaliteit: prima, maar niet heel bijzonder. Het brood komt gewoon uit een zak die zo bij de Albert Heijn vandaan zou kunnen komen. Dat deed mijn Broodnodig-hart een beetje bloeden.

– Service: de jongen die mijn tosti maken was gelukkig heel aardig en geduldig

– Minder: het broodzak-brood dus…

 

Conclusie: loop je in het centrum van Utrecht en heb je haast, of bijvoorbeeld juist zin om je lunch bij de gracht op te eten? Dan vind je dit misschien leuk! Je lunch is niet van wereldkwaliteit, maar je betaalt er dan ook niet zoveel voor.

 

 

Tilt

De laatste kandidaat is Tilt, een leuk café waar Singer-Songwriter avonden worden gehouden en waar lekker eten wordt gemaakt. Ik plofte er neer voordat ik een weekendje weg ging met m’n mama en we deelden een salade en een tosti. Genietend van de zon hebben we deze dingen verorberd.

 


– Prijs: de tosti kostte €5,50, de salade €7.50. Wel prima dus.

– Kwaliteit: niet verbluffend, maar gewoon oké! De tosti was lekker, de salade ook, maar enigszins matigjes qua hoeveelheid.

– Service: goed!

– Minder: misschien is een broodje bij de salade wel een goed idee, Tilt-mensen!

 

Conclusie: is het lekker weer, dan zit je heel fijn op het terras bij Tilt en voor een prima prijs heb je een prima lunch erbij. Prima dus, haha. Ik zou er zeker nog een keertje heen gaan en ben stiekem ook wel benieuwd naar het avondeten hier.

 

 

Ik ga deze drie niet met elkaar vergelijken, want dat is natuurlijk niet helemaal eerlijk. Dat komt later, per categorie! Hebben jullie nog leuke lunch-aanraders in Utrecht?

 6 comments

  Elena

  (July 20, 2015)

  Leuk idee, ben benieuwd of ik nog lunchzaken voorbij zie komen die ik niet ken 🙂
  Carla’s Conditorie (achter de dom) is een aanrader! De lunch is daar echt goed.  (July 20, 2015)

  Oeh, ik zal eens goed zoeken naar verborgen zaakjes 🙂 En ah thanks voor de tip, daar was ik al een tijdje benieuwd naar! (leuke blogs op ciao tutti trouwens!)


  Elena

  (July 20, 2015)

  Haha ik ben benieuwd! Dank je wel 😀  (July 20, 2015)

  Wat een super leuke rubriek is dit. Ik woon ook in Utrecht en fiets inderdaad zo vaak langs hippe lunchplekjes. Ik ben benieuwd naar de rest!  (July 21, 2015)

  Wat een super leuke tentjes! Vooral ‘Hooi’ klinkt heel erg goed en lekker en gezellig. Ik ben erg benieuwd naar de rest uit de serie waar je gaat lunchen 😀


  Judith

  (July 25, 2015)

  Leuke tips! Hooi ken ik al, inderdaad een fijne sfeer maar ook regelmatig moeders met luidruchtige kinderen of huilende baby’s.
  Verder mijn tips : The village (voorstraat), Gijs (voorstraat), keek (twijnstraat), Tastoe (wordt rabarber), de bakkerswinkel en de ontdekking. 🙂 x


Return to Top ▲Return to Top ▲