Fanilla.nl
24/5/14 | Posted in Food

budget breakfast battle

Een tijdje terug vertelde ik jullie al over mijn plan om een tour langs allerlei goedkope buiten-de-deur ontbijtjes te doen. In de vorige Budget Breakfast Battle ik het ontbijt van de La Place, Ikea en V&D. Vandaag, op mijn verjaardag (ja ja, ik ben 19 geworden!) is het tijd voor deel 2. Deze keer is het de buurt aan drie nieuwe deelnemers: de McDonalds (ja, echt), de Bakker Bart en de Intratuin. Net als vorige keer neem ik deze ontbijtjes onder de loep en vertel ik uiteindelijk welk ontbijt de battle wint.

McDonalds

Ik dacht: ik doe eens gek, ik ga bij de McDonald’s ontbijten. Ook al word ik ‘s ochtends niet al te vrolijk van frituurlucht en tl-licht, ik was wel heel nieuwsgierig…

Prijs: €2,95
Tijd: Tot 11 uur
Wat krijg je? Een koffie naar keuze en een McMuffin, die bestaat uit twee rondjes brood met ei, kaas en bacon.
Wat kun je extra kiezen? Ik kwam er later pas achter dat je voor hetzelfde bedrag ook pancakes of een croissantje bij je koffie kunt nemen, in plaats van de McMuffin. Dit stond niet duidelijk aangegeven: op het bord leek het alsof je kon kiezen tussen koffie met McMuffin of de uitgebreidere versie met sinaasappelsap en een croissantje erbij (maar die versie vond ik niet budget genoeg).
Goed: De McMuffin is leuk bedacht en past goed bij de McDonald’s
Minder: Helaas is de McMuffin eigenlijk helemaal niet lekker. Het proefde erg ‘chemisch’ en gewoon niet vers en al helemaal niet gezond. Ik ging ontbijten met Raoul en hij was wel enthousiaster: hij vond het nog serieus best lekker. Maar we waren het erover eens dat dit ontbijt niet echt voor herhaling vatbaar is.
 

Bakker Bart

Lezeres Dorien gaf vorige keer aan dat ze wel benieuwd was naar het ontbijt van Bakker Bart. Dus, op een vroege dinsdagochtend vertrok ik met jaarclubgenootje Elise richting de schattige mini-vestiging midden in Utrecht. Er waren welgeteld drie tafeltjes, maar gelukkig hadden ze nog een plaatsje voor ons.
 

Prijs: €2,50
Tijd: Tot 10 uur
Wat krijg je? Een croissantje met jam, een vers broodje met ham of kaas, koffie naar keuze en een grote beker sinaasappelsap.
Wat kun je extra kiezen? Als je na dit ontbijtje nog niet vol ziet, heb je natuurlijk genoeg keuze uit alle andere broodjes en dergelijke die Bakker Bart verkoopt.
Goed: Het sinaasappelsap! Vorige keer vertelde ik jullie geloof ik al dat ik vaak een sapje mis bij dit soort goedkope ontbijtjes. Het versgeperste sinaasappelsap scoort dus bonuspunten. Daarnaast waren de broodjes vers en werden ze ter plekke voor je gesmeerd, heel schattig.
Minder: Er waren geen zoetjes voor in de koffie, dat vond ik wel een beetje spijtig. Ook een beetje gek: je krijgt geen bord en de sinaasappelsap krijg je in een kartonnen beker…
 

Net nadat we ons ontbijtje op hadden zagen we dat de gemeente weer fietsen aan het wegslepen was, dus zijn we als een dolle hond naar buiten gerend. Bij deze ons excuus aan de medewerker die ons dienblad in z’n hand kreeg gedrukt, hihi.
 

Intratuin

Als laatste was de Intratuin aan de beurt. Ontbijten in een tuincentrum is niet echt iets wat ik elke dag doe en het voelde ook een beetje gek, zo tussen de plantjes, met op de achtergrond het gekrijs van papegaaien. Er waren zelfs flamingo’s (die schenen daar al 40 jaar gewoon te wonen, in de winkel), dat maakte het echt exotisch! Maar goed, over het ontbijt…

 

Prijs: normaal €2,95, nu 2 voor €5,00
Tijd: 9.00 tot 10.30
Wat krijg je? Een croissantje en een stuk stokbrood, een eitje, jam, ham, kaas, miniglaasje sinaasappelsap en koffie. Voor cappuccino betaal je €0,25 extra.
Wat kun je extra kiezen? Ik zag hele lekkere smoothies staan!
Goed: Zowel de broodjes als het ei waren warm. Daarnaast vulde het ontbijt goed.
Minder: Het glaasje sinaasappelsap was met het blote oog nauwelijks te zien (de smoothie-glazen waren ongeveer vijf keer zo groot). Beetje jammer. €2,95 vind ik net iets te duur voor dit ontbijt, de €2,50 die ik nu heb betaald zou denk ik een betere standaard zijn.

 
 

Welk ontbijt vond ik het beste?

En dan volgt nu het moment van de waarheid… welk ontbijt wint de battle? Het McDonald’s ontbijt krijgt van mij het cijfer 4, omdat je relatief veel betaalt voor één broodje, dat niet bijzonder lekker is. De Intratuin scoort een 7.5: een goed ontbijt, maar net iets te duur en dat sapje stoorde me. En je had het vast al een beetje aan zien komen, maar wat mij betreft is Bakker Bart de winnaar van deze battle. Veel sinaasappelsap en verse broodjes die ter plekke voor je worden gesmeerd, dat deed het hem. Ik geef het ontbijt een 8.

 

Ik zit eraan te denken om volgende keer een Utrecht-special te doen, lijkt jullie dat leuk? Als je nog leuke ontbijttips hebt hoor ik het natuurlijk graag!15 comments


  (May 24, 2014)

  Wat een superleuk artikel, tof om te lezen, heel origineel!  (May 24, 2014)

  Leuk om te lezen weer! Ik vond dat broodje bij de Mc er serieus best wel lekker uit zien, jammer dat het niet goed smaakte 😛 Wat ik wel jammer vind is dat je bij dit soort dingen vaak alleen voor hartig beleg zoals kaas of ham kunt kiezen, waar ik niet van hou en ‘s ochtends al helemaal niet door m’n keel heen krijg, haha!


  Annelis

  (May 15, 2017)

  Kanker  (May 24, 2014)

  Wat een leuke battle, ik eet regelmatig bij verschillende ontbijttentjes.  (May 24, 2014)

  Alleen het IKEA ontbijt is mij bekend en daar was ik niet meteen wild van, maar stiekem vind ik het best lekker om een keer buiten de deur te ontbijten. McDonalds zou nou niet meteen mijn eerste keus zijn, maar voor de pancakes zou ik het eigenlijk nog wel een keer willen proberen. Al laat ik de McMuffin maar aan me voorbij gaan. Het ontbijt van de Bakker Bart zou ik zeker wel eens willen proberen, nu jij er zo enthousiast over vertelt.  (May 24, 2014)

  Oh, en natuurlijk gefeliciteerd met je verjaardag! 😉  (May 24, 2014)

  Super leuk artikel! Ik zou echt niet bij de McDonalds willen ontbijten, maar dat Bakker Bart ontbijt klinkt wel goed.  (May 24, 2014)

  Haha, ik weet nog dat wij toen bij de McDonalds wilden ontbijten maar niet durfden 😉 Die muffin lijkt me ook vies.
  Leuk om te zien weer.
  EN GEFELICITEEERD.  (May 24, 2014)

  Ik krijg zo’n verschrikkelijke zin in ontbijten buiten de deur van je breakfast battles, haha. Ik mag alleen geen gluten en lactose en dat maakt het weer net was lastiger…

  Liefs!  (May 24, 2014)

  Leuk weer! Ik vind het ontbijt van de Bakker Bart er ook het lekkerst uit zien!  (May 24, 2014)

  Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Bakker Bart en Intratuin zien er allebei goed uit vind ik. Fijn dat je bij Intratuin in plaats van koffie cappuccino kunt nemen, wel jammer dat je daar dan extra voor moet betalen.  (May 24, 2014)

  Dat ontbijtje bij intratuin lijkt mij heel lekker! En mmm die croissantjes bij bakker bart 🙂


  itske

  (May 26, 2014)

  Ik ga zeker een keer bij de bakker bart ontbijten!  (June 2, 2014)

  Dat broodje van de mac ziet er zo smerig uit haha! Bakker Bart ziet er goed uit!


  Sanne-Roos

  (August 14, 2014)

  hahaha jij bent grappig!
  die macmuffin ziet er echt ranzig uit, bah
  De rest ziet er wel fucking lekker uit, ik wist helemaal niet dat je op zoveel plekken zo chil kon onbtijten! leuk leuk!


Return to Top ▲Return to Top ▲