Fanilla.nl
29/3/14 | Posted in Food

budget breakfast
Jullie weten vast wel dat ik het leuk vind om verschillende ontbijtjes uit te proberen. Dat doe ik niet alleen thuis, maar ook buiten de deur! Als student heb ik helaas geen goed gevulde portemonnee, dus ik eet liever niet voor grote bedragen buiten de deur. Gelukkig kun je tegenwoordig op veel plaatsen een goedkoop onbijtje scoren. De komende weken laat ik jullie een aantal van deze ontbijtjes zien, vandaag begin ik met de meest bekende: Hema, Ikea en V&D/La Place! Ik neem deze onbijtjes onder de loep en zal jullie aan het eind vertellen welk ontbijt de eerste battle wint.

Ontbijt bij La Place

Als eerste was de V&D aan de beurt. Mijn zusje werkt hier sinds kort en nu kon ik haar aan het werk zien én een ontbijtje uitproberen. Bij de V&D mag je vijf items van het buffet kiezen en dat vond ik even lastig, vooral omdat de mensen achter me ook (snel) een ontbijtje wilden… Uiteindelijk koos ik wat je op de foto ziet.

Prijs: €2,95
Tijd: 9.30 – 11.00
Wat krijg je? 5 items van het buffet + koffie of thee en een glas versgeperste sinaasappelsap
Uit wat voor items kun je kiezen? Verse broodjes, verschillende soorten beleg, fruit, yoghurt met cruesli, een eitje, saussijzenbroodje en meer
Wat kun je extra kiezen? Je kunt zoveel items kiezen als je wil, maar na 5 items betaal je €0,50 extra per item
Goed: Je kunt zelf kiezen wat je lekker vind, het aanbod is redelijk gevarieerd
Minder: Het wordt niet duidelijk uitgelegd wat precies één item is (een botertje vind ik iets anders dan yoghurt met cruesli, maar beiden gelden als één item)


Ontbijten bij Ikea

Daarna was het tijd voor de Ikea, het misschien wel meest bekende ontbijtje-buiten-de-deur. Vanaf 9 uur, nog voordat de winkel is geopend, kun je hier je ontbijtje halen. En dan denk je misschien dat er geen hond zal zijn (tenminste, dat dacht ik), maar het tegenovergestelde was waar: op de vroege ochtend zat de hele ‘ontbijtzaal’ al vol! Gelukkig vonden we nog een plekje om dit ontbijtje eens onder de loep te nemen.

 

Prijs: €1
Tijd: 9.00 – 10.30
Wat krijg je? Een kaiserbroodje en croissantje, een gekookt ei, een plakje kaas, jam, boter en een bekertje met koffie of thee die je zelf uit het automaat kunt halen
Wat kun je extra kiezen? Een heleboel! Bijvoorbeeld een omelet, bacon, worstjes, American pancakes, pecanbroodjes en sapjes
Goed: Je krijgt veel voor weinig. De koffie/thee kun je gratis bijvullen.
Minder: Het ontbijt is niet heel bijzonder en de bordjes en bekertjes zijn van papier/plastic. Dat laatste kan ook aan het filiaal in Utrecht liggen.

Ontbijt bij de Hema

Ook het Hema-ontbijtje zal je vast niet zijn ontgaan. Voor 1 euro krijg je een super vullend ontbijtje en als je wil kun je ook hier weer uit een aantal extra’s kiezen. Ik ging samen met Tessel en zij nam sinaasappelsap als extraatje en ik koos zelf voor een glas fruit.

Prijs: €1
Tijd: 9.00 – 10.00
Wat krijg je? Een croissantje, jam, een half stokbroodje met omelet en koffie of thee.
Wat kun je extra kiezen? Sinaasappelsap, een glas fruit, pannenkoekjes, bacon en meer: ook hier veel keuze dus.
Goed: De broodjes zijn lekker en vers!
Minder: De omelet is helaas koud, maar dat is natuurlijk wel een beetje te verwachten. Ook sta je soms best lang in de rij.

 

Welk ontbijt vond ik het beste?

De Ikea en de Hema vallen op door hun mini-prijsjes, maar het ontbijt bij La Place is wel gevarieerder. Hoe gezond je ontbijtje is heb je zelf in de hand door de extra’s die je kiest, maar de basis is het ontbijt van de HEMA waarschijnlijk het minst gezond.

Goed, tijd voor cijfers. La Place krijgt van mij een 7.5: een gevarieerd ontbijt, maar de uitleg mocht wat duidelijker en de prijs natuurlijk liever iets lager. De Ikea krijgt een 6.5: je betaalt heel weinig en krijg je op zich veel voor je geld, maar het is niet heel bijzonder. De Hema krijgt een 7: ook hier krijg je waar voor je geld, maar met de extra’s erbij die je ontbijt af maken ben je zo meer dan het dubbele kwijt.

Dus ik denk dat we een winnaar hebben, de La Place! Van dit ontbijt werd ik uiteindelijk het meest blij, maar de scores liggen dicht bij elkaar.

 

Volgende keer weer 3 budget ontbijtjes! Heb jij nog een leuk idee waar ik kan gaan ontbijten?

 28 comments


  (March 29, 2014)

  Dit is een leuk artikel!! Gauw maar eens bij de V&D ontbijten dus! Ziet er lekker uit. Bij de Ikea in Hengelo is het ontbijt wel gewoon in ‘normale’ kopjes en op ‘normale’ borden trouwens.. 🙂  (March 29, 2014)

  Leuk dat je dit getest hebt, ik ben ook echt een buiten de deur ontbijter!
  De HEMA zit hier om de hoek dus dat is wel een voordeel alleen die omelet is net karton.. Leuk artikel:)  (March 29, 2014)

  Erg leuk! Ik vind zelf die bij La Place ook het meest lekker. Deze was vandaag trouwens maar 1 euro 🙂  (March 29, 2014)

  Yay, eindelijk is onze falende start afgemaakt 🙂 Leuk! Ik heb zelf alleen maar bij de Hema en Ikea ontbeten, en dat vind ik allebei heerlijk. En tsja, in Groningen heb je wel gewone borden enzo bij de Ikea!


  Marieke

  (March 30, 2014)

  Haha jaa ik vond dat het toch maar eens tijd werd 🙂 En okee, dan ligt het dus echt aan Utrecht! Dat is maar goed ook haha…


  linda

  (December 30, 2014)

  Klopt, inmiddels is de verbouwing over en krijg je ook bij ikea utrecht weer ‘gewoon’ bestek en borden 🙂  (March 29, 2014)

  Leuk artikel! Ik ken de ontbijtjes van de HEMA en de IKEA, die heb ik wel eens gegeten. Wist je dat ze de omelet in de HEMA invriezen en dan ‘s ochtends gewoon uit de vriezer halen? Best nasty als je erover nadenkt… Liefs!


  Marieke

  (March 30, 2014)

  Neeee echt!? Smerig! Dat wilde ik misschien wel liever niet weten haha… (oke jawel) 🙂  (March 29, 2014)

  Leuk! Ik wil nog steeds een keer ontbijten bij Hema, aangezien je de andere hier niet hebt. La Place heb ik ook een keer een ontbijtje gegeten, erg lekker.  (March 29, 2014)

  Die van La Place ziet er ook het lekkerst uit! Die van de Ikea zou ik niet zo snel nemen.

  x  (March 29, 2014)

  Wat leuk om te zien! Ik ga ook af en toe eten bij de V&D en de Hema  (March 29, 2014)

  Wat leuk, Hema ziet er lekker uit!  (March 29, 2014)

  Haha ik ga vaak bij de Ikea ontbijten met mijn vriendinnen, een Ikea in een studentenstad, drie maal raden waar de zaal mee vol zit 😛


  Dorien

  (March 29, 2014)

  Misschien kun je Bakker Bart en Intratuin eens proberen! Ik vind zelf Intratuin echt een aanrader, Bakker Bart heb ik nog nooit ontbeten.


  Marieke

  (March 30, 2014)

  Dankje voor je tips! Ik ben heel benieuwd naar de Intratuin nu! 😀  (March 29, 2014)

  Ik vind het ook altijd super lekker bij de V&D, bij de andere ketens heb ik nog nooit ontbeten 🙂 Liefs  (March 30, 2014)

  Leuk artikel! Ik heb een paar weken geleden met een vriendin bij de Hema ontbeten en dat vond ik zeker het geld waard. Nu ben ik ook wel heel benieuwd naar La Place en Ikea!  (March 31, 2014)

  Wat een super leuk artikel is dit Marieke! Echt een leuk idee 🙂 Ik ben al wel eens bij HEMA en V&D geweest, maar nog nooit bij de IKEA, aangezien die niet zo dichtbij mijn huis is. Maar eigenlijk vind ik die er ook wel lekker uit zien! Ik denk dat V&D ook mijn favoriet is: lekker gevarieerd en misschien wel iéts duurder, maar dan heb je wel meer lekkere dingen! 😀 Liefs, Nicole


  itske

  (March 31, 2014)

  Wat een leuk idee! Ik denk er eigenlijk nooit aan om buiten de deur te onbijten, maar dit zijn leuke tips!  (April 1, 2014)

  Wat een leuk blog! HEMA-ontbijtjes zijn om te smullen! Net als hun vier-uurtjes. Ook erg leuk! Zelf ga ik graag naar Bagels & Beans, maar dat is ontzettend duur! Dus, wil je voor ong. €5,80 tot je vier-uurtje niets meer eten? Haal dan een ontbijtje bij Bagels & Beans! :’) (Bagel met cream cheese en jam, sinaasappelsap en keuze uit koffie en thee.) Die sinaasappelsap is een klassieker. O-ve-ral, haha! (Verder vind je bij Backwerk óók lekkere broodjes en je kunt er ook zitten…)  (April 1, 2014)

  leuk artikel zeg! Ik ga over een half jaartje op kamers en ga dit als student ook zeker doen 🙂  (April 2, 2014)

  Leuk zo’n battle! Ik krijg spontaan zin in het eten van deze ontbijtjes. Ik heb bij de IKEA en HEMA wel eens een ontbijt gehaald, maar bij de V&D nog nooit. Ik moet je winnaar nu eens een keer uitgeprobeerd hebben. Goed artikel én super om te lezen ook!  (April 5, 2014)

  Wat een leuk idee om zo alles uit te proberen! En handig voor als ik nog eens ergens goedkoop wil ontbijten 🙂  (April 9, 2014)

  Leuk artikel. Het ontbijtje van de V&D ziet er toch echt het smakelijkst uit 🙂  (May 10, 2014)

  Wat een leuk artikel! Ik vind ontbijten bij bagels toch nog favoriet 😉


  Els

  (February 18, 2015)

  Haha wat grappig, ik ben zelf met een vriend ook ontbijtjes aan het uitproberen. De HEMA en IKEA hebben we al gehad, La Place is de volgende. Ook zijn we laatst bij McDonalds gaan ontbijten, daar kun je voor 2,95/3,50 euro een ontbijtje krijgen.


  Cheyenne

  (August 2, 2015)

  Hey allemaal,
  Alle ontbijtjes zijn best lekker. Weet je wat ik geregeld bij de V&D doe als ik wat later opsta? Pas tegen 11 uur een ontbijtje pakken, maar dan met een of twee extra items. Dan is het meer een brunch en heb ik genoeg gegeten tot aan het diner. Lekker en voordelig.


  michel

  (September 30, 2015)

  Top test. Helaas is de hema in prijs flink omhoog gegaan. Nu 2 € voor het ontbijt maar wel standaard met jus de orange en keuze koffie ( gewoon of cappuccino)
  Wij doen altijd een tweede koffie (gewoon) maar die is nu ook opeens 1.75 € ipv 1 €!!!! Een stevige verhoging, en direct merkbaar aan het bezoekers aantal. Hema let op je acties.


Return to Top ▲Return to Top ▲