Fanilla.nl
19/6/16 | Posted in Erasmus Granada

san miguel alto

De afgelopen maanden werd me zo af en toe door vrienden of vreemden gevraagd wanneer ik weer eens wat zou schrijven. Soms werd de vraag voorzichtig gesteld, soms werd ik uitgescholden. Terecht.

 

Schrijven is zoals sporten: elke keer als je het doet is het top en neem je jezelf voor om het vaker te doen. Ben je eenmaal thuis, dan zijn er opeens duizenden dingen die je dit goede voornemen laten vergeten. Dit gebeurde met mijn voornemen om elke week twee keer te gaan zwemmen en zo ook met mijn plan om geregeld stukjes te schrijven. Wat ik dan wél deed, waar ik door werd afgeleid, vraag je je misschien af. Nou, bijvoorbeeld door:

 

BEZOEK

mirador granada
carmen de los martirez
taberna granada

Inmiddels heb ik vier keer bezoek gehad, van vrienden en van de mama. Deze bezoekjes bestonden vooral uit (1) het tonen van mijn favoriete plekken in de stad en (2) eten in de beste tapastentjes. Ook ging ik, met Elliott, naar een flamencoshow en een Arabisch badhuis. De bezoekjes samengevat in vijf woorden: extreem genieten van het leven.

 

festival granada

Links: lopen door mijn oude straat – daarover straks meer. Rechts: lopen over de Feria – ook daarover straks meer.

 

skype groep

Tussendoor hield ik natuurlijk ook contact met mensen thuis via Skype. Eén keer praatte ik met vijf vriendinnen tegelijk, dat was een intense ervaring.

 

Eten, wijn en koffie

baraka granada

milagrosa granada

Eerlijk, ik denk dat eten één van de grootste afleidingen was. In mijn eerste bericht over Granada kreeg ik een reactie van iemand die er van september tot februari had gezeten. Zij vertelde me dat Granada een walhalla is als je van koffie- en eettentjes houdt. Ik kan alleen maar zeggen: amen.

 

4 gatos granada

Hier zie je één van mijn favorieten: café 4 gatos. Weten jullie nog dat ik dit café in één van mijn eerste berichten omdoopte tot ‘mijn toekomstige stamcafé’? Welnu, dat is het uiteindelijk dus echt geworden. Oké, samen met een aantal anderen dan. Binnenkort neem ik jullie mee op tour!

 

brunch avocado

Brunches zoals deze mochten er ook zijn. Net als barbecues op het dakterras, vele Griekse kooksessies en mensen (nee, helden) die Tony’s Chocolonely voor me meenamen uit Nederland. Hoeveel kilo ik ben aangekomen? Haha doei.

 

 

Mijn eigen stupiditeiten

Mijn onhandigheid heeft hier in Granada buitengewone proporties aangenomen. Ik weet niet wat het is, maar ik laat alles vallen, waaronder mezelf. Op een avond liep ik met één overbelaste voet en een normale door de stad te strompelen. Alles ging zo z’n gang (al mocht ik af en toe op Sifra’s rug), tot ik van een trapje viel en de ándere voet verzwikte. Je kunt vast een voorstelling maken van hoe ik daarná over straat strompelde. Ook verloor ik mijn telefoon en spoelde ik een geleend exemplaar bijna door de wc. Kortom, ik ben erg succesvol hier.

 

De toerist uithangen

airbnb almeria

Erasmus is natuurlijk Erasmus niet zonder weekendtrips. Hierboven zie je een foto van een weekendje naar Almeria (met, uiteraard, eten).

 

alhambra granada

alhambra palace

Maar ook in Granada hebben we de toerist uitgehangen. De foto’s hierboven zijn gemaakt bij het Alhambra, één van de mooiste plekken die ik ooit heb gezien.

 

feria granada

Dit is op de Feria van Granada, een enorm feest met heel veel paarden, mensen in jurken en chaos.

 

sunset granada

Liefde voor deze stad!

 

en ook was ik afgeleid door…

erasmus granada

…een paar minder leuke dingen. Zo viel het studeren me best een beetje tegen, laten we zeggen dat studeren in het Spaans/Andalusisch nogal een uitdaging is. Allereerst omdat het nooit duidelijk is of er nou eigenlijk les is of niet. Ten tweede omdat er niet per se rekening met me werd gehouden, wat inhield dat ik gewoon presentaties van drie kwartier in het Spaans moest houden (!?), en lange papers moest schrijven.

Daarnaast ben ik begin mei van huis gewisseld. Ik woonde in een groot huis met tien studenten die wel van een feestje houden. Op zich leuk, maar niet als je soms ook gewoon even wil slapen of alleen wil zijn. Het paste niet zo goed bij me en daarom ben ik bij Sifra gaan wonen. En dat was een hele goede keus! Links zie je mij m’n verjaardag vieren in het nieuwe huis.

 

Alles kwam goed: ik heb een leuk huis, heb de presentaties overleefd en de nare examens ook bijna achter de rug. Nog twee te gaan, één waarvan de docent me al heeft uitgenodigd om in de zomer in zijn dorp langs te komen voor het zomerfeest.

 

Hoewel veel dat nieuw is went, en Granada inmiddels echt een thuis is geworden, ben ik wel nog steeds op zoek naar het Spaanse vraagteken op m’n toetsenbord en kan ik maar niet onthouden dat Spaanse wc’s geen toiletpapier kunnen verdragen. Nog zes weken om dat te leren!3 comments

  Willemijn

  (June 19, 2016)

  Zo leuk Marieke! Geniet er nog even van!  (June 19, 2016)

  Ahh wat doe je allemaal een leuke dingen daar! Wel pittig dat alles in het Spaans is, maar het lukt je vast allemaal 🙂 veel plezier nog, ik kijk uit naar je volgende fotodagboekje


  Stefanie

  (June 20, 2016)

  Hahahahahha marieke ik mis je. Kom terug. Kusjesss


Return to Top ▲Return to Top ▲