Fanilla.nl
15/2/16 | Posted in Erasmus Granada

uitstapje naar malaga

 

Hola Chic@s!  Vanmorgen was het tijd voor mijn allereerste Spaanse les.

Het was vrij rampzalig.

 

Jenna, mijn lotgenoot uit Finland, en ik zaten eerst bij een verkeerd lokaal, waardoor we de eerste helft van de les misten. Niet dat dat ertoe deed, want van de tweede helft konden we toch nauwelijks iets verstaan. De docent had zo’n zwaar accent dat er niet naar hem te luisteren viel. We hebben elkaar vaker met grote ogen aangekeken dan dat we met de les bezig waren. Volgens mij moeten we iets doen met een practicum waarbij we naar de ontwikkeling van een kind in een gezin kijken, maar zeker weet ik het niet.

 

Je kunt je misschien wel iets voorstellen bij de verwarring die we voelden, als twee hulpeloze niet-Spaanse meisjes in een zaal vol Spaanstaligen. Gelukkig zijn er nog andere professoren die hetzelfde vak geven, dus die gaan we morgen proberen… (dat kan gewoon, je kunt hier zelfs een paar weken lang vakken uitproberen tot je je keuze maakt – welkom in Spanje). Ik ben benieuwd hoe we dit gaan overleven, maar ben blij dat Jenna en ik samen zijn! Morgen gaat mijn Duitse huisgenoot ook mee; hopelijk kunnen we er met z´n drieën wat van maken. Mijn plan is om hier uiteindelijk drie vakken te volgen en een taalcursus.

 

erasmus granada

De toerist uithangen in Málaga!

 

In mijn vorige bericht kondigde ik vrolijk aan dat ik ‘een dagje zou gaan skiën’ deze zaterdag. Hier hebben we helaas vanaf moeten zien omdat het, jawel, regende. Sinds vorige week is het voor m’n gevoel geen seconde droog geweest hier, wat een vreemde ervaring is in Zuid-Spanje. Woensdag schijnt het zelfs te gaan sneeuwen en -7 graden te worden…

 

Om aan deze narigheid te ontsnappen ben ik zaterdag, in plaats van naar de bergen, met drie Nederlandse meisjes naar Málaga gegaan. Deze stad ligt op slechts anderhalf uur rijden van Granada, maar wat was het een wereld van verschil! Mensen liepen er rond in korte broeken, lagen in t-shirts op het strand en één iemand zwom zelfs in de zee. We hebben er lekker de toerist uitgehangen en een kleine siësta gehouden op het strand. Heerlijk!

 

erasmus granada

Met Suzanne bij het Alcazaba, een voormalig Moors fort midden in het centrum

 

Toch was ik blij om ‘s avonds weer terug te zijn in Granada. Voor een taalliefhebber zoals ik is Granada echt een top plek om te zijn. Niet alleen omdat je hier wel Spaans móet praten, maar ook omdat er mega veel internationale studenten zijn waarvan ik elke dag ook nog iets over andere talen leer. Zo kwam ik erachter dat Zweeds heel erg op Nederlands lijkt, maar dat je als er Zweden in de buurt zijn geen ´lekker´ moet zeggen. Dat woord bestaat ook in het Zweeds, maar alleen vieze oude Zweedse mannetjes schijnen het te gebruiken, of jongens die in een sarcastische bui meisjes gaan versieren.

 

erasmus granada

Dit was afgelopen weekend met Rubina, mijn collega van Broodnodig.
Lekker dik ingepakt, sjaal om, paraplu in de hand… wat een verschil met Málaga!

 

De kennis van het Nederlands onder de internationale studenten is trouwens een lachertje. Een Deens meisje kende bijvoorbeeld alleen het woord ´olifant´ (haha hoe dan) en een Spaanse jongen alleen de zin ‘Mijn band is lek, kunt u me helpen’? (dat zou nog wel eens van pas kunnen komen…)

Deze mensen leer ik natuurlijk graag wat Nederlands bij! Zelf ben ik m’n Vlaamse vocabulaire aan het uitbreiden. Vorige week ontmoetten we een aantal Belgen die ons de meest malle dingen leerden. Ik ben altijd wel gecharmeerd van de Belgische taal (: Laat ik dan ook maar gepast afsluiten, in het Vlaams; alé, ‘t amusement!

 

 2 comments


    (February 15, 2016)

    Leuk om al je verhalen te lezen! Ik ben anderhalf jaar geleden in Malaga geweest dus heel leuk om die plekken allemaal te herkennen 😉 Succes met je lessen, ik hoop dat je snel iets tegenkomt wat goed bevalt!    (February 15, 2016)

    Mariek, ik geniet zo van je blogposts! Echt superleuk om te lezen, ik kan niet wachten om alle verhalen in het echt te horen als je terug bent. Maar eerst nog even lekker genieten daar! Succes met vakken kiezen en met Spaans, lijkt me zó pittig maar denk dat het uiteindelijk wel heel goed voor je is!


Return to Top ▲Return to Top ▲