Fanilla.nl
11/2/16 | Posted in Erasmus Granada

erasmus granada

Deze week verhuisde ik naar mijn eigen kamer, bezocht ik een lokaal festival, had ik salsa-les, ging ik naar een Erasmusfeestje en meer. Maar laat ik bij het begin beginnen, daar waar ik vorige keer gebleven was. Mijn eigen kamer!

 

Afgelopen zaterdag om vier uur ‘s middags kwam ik met een mega backpack, een koffer en een paars aangelopen hoofd aan bij mijn nieuwe huis. De huisbaas zou me opwachten om me het één en ander uit te leggen, maar hij bleek plotseling een bruiloft te hebben. Goed, kan gebeuren (?).

 

Gelukkig waren er huisgenoten die de deur voor me open deden en me mijn toekomstige vertrekje lieten zien. Ik stapte mijn kamer binnen en was op slag een beetje verliefd. De kamer is licht, heeft grote ramen en dus ook een eigen balkonnetje. Vanaf daar heb ik niet alleen uitzicht op de rozen van de overburen (zie de foto), maar ook op de vele mensen die dagelijks door mijn straatje lopen.

 

erasmus granada

 

Nadat men me verzekerde dat ik écht op het balkon kan staan (ik zag mezelf al met balkon en al naar beneden donderen), besloot ik het uitpakken van mijn spullen even uit te stellen en eerst wat appjes te lezen op het balkon. Geen goed idee. Drie minuten later gebeurde er namelijk iets wat zo ontzettend typisch is… ik gooide m’n telefoon van het balkon. Zes meter omlaag, de afgrond in. Dus ik de trap afstormen, de straat op, waar iemand de telefoon al voor me had gepakt. En dit geloof je niet, maar de telefoon werkt nog perfect en er is geen barstje te vinden. Go Huawei!!

 

Goed, geen telefoons meer op het balkon dus. Maar een ontbijtje in de zon, met een tijdschriftje erbij, durf ik wel aan. Als elke dag met zo’n ontbijt begint wil ik hier nooit meer weg, haha…

 

erasmus granada

 

De komende maanden woon ik met negen andere Spaanse en internationale studenten in dit mooie huis. Een huis waar het droogrek voor de afwas zich IN de kast bevindt, en waar de huisbaas elke dag zegt dat hij ‘morgen’ komt om het huurcontract te brengen. Een huis waarin ik me denk ik snel thuis zal voelen.

 

erasmus granada

 

Zondag, de dag na mijn verhuizing, werd er een soort klein lokaal festival georganiseerd hier hoog in de bergen. Het festival was ter ere van de patroonheilige van de stad, San Cecilio. Met een enorme groep erasmusstudenten liepen we in een stoet de berg op, om vervolgens aan te treffen:

 

– Spaanse vrouwen in hele mooie jurken die flamenco dansten op een podium

– Héél veel mensen die brood met vis en rauwe bonen aten (heb het zelf helaas niet geprobeerd, het was zo’n populaire ‘lekkernij’ dat de rij bij het kraampje tientallen meters lang was)

– Jongetjes die suikerspinnen aten die, ik citeer een ander Nederlands meisje, ‘zes keer zo groot zijn als hun hoofd’

– En, niet onbelangrijk, een heel mooi uitzicht over Granada (zie de foto). Er waren veel ‘locals’ op het festival en het was leuk om zoiets eens mee te maken!

 

erasmus granada

Dinsdag was de algemene introductie op de universiteit, vandaag de specifieke introductie van psychologie. Hoewel ik zin heb om volgende week te beginnen, ben ik ook wel een beetje bang… bijna alle internationale studenten op mijn faculteit lijken uit Zuid- en Midden-Amerika te komen en dus perfect Spaans te spreken. We gaan het meemaken.

 

Hieronder even wat kiekjes vanaf mijn balkon. Dit wordt zo fijn in de zomer!

 

erasmus granada

erasmus granada

 

Tot slot de fascinaties van de week:

 

– Als je hier over straat loopt, met name in de kleine straatjes, ruik je om de vijf meter een andere geur. Verse thee, wierrook, kattenpis, het komt allemaal voorbij.

– Met name de Spaanse jongens (!) gaan helemaal los op de dansvloer als het aankomt op salsa. Dinsdag had ik een salsa-lesje en ik keek m’n ogen uit.

– Spanjaarden hebben vreemde eetgewoontes. Woensdag ontmoette ik mijn Spaanse buddy/mentor en zij bestelde koffie met vla erin. Ik dus ook, en het was serieus lekker! Daarnaast hebben Spanjaarden een extreme voorliefde voor frituren. Bestel je aubergines als tapa? Dan krijg je ze gefrituurd, met suiker eroverheen.

 

Gisteravond was het eerste echte Erasmus-feestje en ik denk dat er nog veel zullen volgen… Voor dit weekend staat op de planning: Lovisa (spreek uit: Lowullllsa) uit Zweden helpen verhuizen, tapas eten met een collega uit Nederland en zaterdag – jawel, casual – een dagje skiën. Hasta luego! 

 8 comments

  Emma

  (February 11, 2016)

  hahaha mooie droogkloot ben je ook


  Emma

  (February 11, 2016)

  Maar het klinkt heerlijk!


  Emsel

  (February 11, 2016)

  Als ik dit lees en zie (ik heb mezelf al gespot 😏) wil ik het liefst nu al komen haha


  Marthe

  (February 11, 2016)

  Ah klinkt supernice allemaal!! Heb erg gelachen om je mobiel verhaal, heeel typisch haha  (February 14, 2016)

  Haha meid, ik lig echt dubbel om het verhaal dat je je telefoon naar beneden gooide! Maar gelukkig is die telefoon helemaal voor je gemaakt dus… Super fijn dat je kamer zo licht is 🙂


  Stefanie

  (February 18, 2016)

  Hahahahahhaha die telefoon


  Anne Marie

  (February 24, 2016)

  Supersuper leuk!! Enjoy!!


  Marijn

  (June 17, 2016)

  Hoi Marieke,
  Wat kan jij leuk schrijven zeg!
  Toppie 👍🏻


Return to Top ▲Return to Top ▲