Fanilla.nl
23/2/16 | Posted in Erasmus Granada

erasmus granada


Sinds mijn vorige bericht, een week geleden, is er alweer zoveel gebeurd! Afgelopen weekend was ik in Sevilla en Córdoba, waar Iris hele mooie foto’s van maakte. Met die foto’s als ondersteuning vertel ik graag wat meer over het weekend en, allereerst, over de afgelopen week.

 

Granada

Langzaamaan begint het ‘normale’ leven hier vorm te krijgen. Dat wil zeggen: ik weet nu tachtig procent van de tijd waar ik me begeef in de stad en krijg rond half acht ‘s avonds geen enorme vreetkick meer. Ik heb een route naar school gevonden waarbij ik me geen moment verveel: tijdens het halfuur de berg op en af lopen passeer ik winkeltjes van onder andere Spaanse, Pakistaanse, Iraanse en Chinese eigenaren. Elke dag passeer ik ook de man met rollator die stukjes brood uitdeelt aan tientallen duiven. Ik groet de kapster die haar stoepje veegt en lach om de iets te verliefde stelletjes op straat (is het al lente?). Ik heb op de weg naar school zelfs een bakkertje gevonden waar ze volkoren brood verkopen. Dat is een zeldzaamheid hier; Spanjaarden eten per definitie wit brood, het liefst zonder korst. Dat kun je hier gewoon kopen in de supermarkt.

 

erasmus granada

De vogelvoerder in actie! Foto is gemaakt door Renate.

 

Na de schrik om de eerste les vielen de lessen erna eigenlijk allemaal mee. Ik heb het geluk dat de meeste lessen van psychologie maar een uurtje duren. Geloof me, na een uur een college in het Spaans (of beter… Andalusisch) te hebben gevolgd met Spaans gekakel om je heen wil je best wel graag even rustig een koffietje drinken. Ik ben inmiddels trouwens ingeschreven voor alle vakken die ik wilde volgen: het feit dat dat is gelukt is geloof ik ook vrij zeldzaam.

 

erasmus granada

erasmus granada

Bovenstaande foto’s zijn beide in Sevilla genomen. Echt een prachtstad!

 

Verder at ik onder andere Marokkaanse tapas en boekte ik een reis naar Marokko waarbij we op kamelen gaan rijden met zonsondergang. De reis is eind maart. Tot die tijd moet ik m’n excitement dus bedwang gaan houden……

 

Ook bezocht ik vorige week nog een keer mirador San Nicolás, de plek met het mooie uitzicht. Gelukkig samen met twee Belgische jongens, want in m’n eentje zou ik niet door de kleine straatjes van het Albaicín durven lopen…

 

Terwijl we door die straatjes omhoog klommen, rond een uur of elf ‘s avonds, ontmoetten we een jongen uit Wales die met z’n studie was gestopt om door Europa te gaan zwerven met alleen een gitaar in z’n hand en een tas op z’n rug. Z’n schoenen waren kwijtgeraakt op een festival in Frankrijk en hij vertelde dat hij soms, als het geld op was, met junkies onder de brug sliep. De jongen was op weg naar een kennis waarvan hij alleen wist dat die ‘op het hoogste punt van de berg’ woonde, in een grot. Martijn, één van de Belgische jongens, heeft in het donker een hele routebeschrijving voor hem gemaakt, maar we weten helaas niet of hij ooit is aangekomen. Misschien dat we hem nog eens muziek zien maken in de stad.

 

 

erasmus granada

Met de hele groep in Córdoba

 


Sevilla & Córdoba

Afgelopen weekend ging ik dus met één van de Erasmus-organisaties mee op een trip naar Sevilla en Córdoba. We waren met een superleuke groep en het weekend was dan ook echt top! Hieronder kun je het filmpje zien dat ik van het weekend maakte.

 

 

Momenteel zit ik op en top te genieten van de avondzon op m’n terras, met aardbeien en een wijntje. Ik heb al drie weken lang een lach op m’n gezicht. Een lach die hoogstwaarschijnlijk alleen maar breder zal worden!

 0 comments

Return to Top ▲Return to Top ▲